Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανούς managers αναμένει η αγορά

Ικανά πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας σε θέσεις-κλειδιά των εισηγμένων ΔΕΚΟ περιμένουν να δουν ισχυροί χρηματιστηριακοί παράγοντες, καθώς εκτιμούν πως ενδεχόμενες πετυχημένες κινήσεις θα μπορούσαν να κάνουν τη θετική διαφορά, που περιμένουν και οι ξένοι. Αυτό εξηγεί και την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ικανά πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας σε θέσεις-κλειδιά των εισηγμένων ΔΕΚΟ περιμένουν να δουν οι παράγοντες της Σοφοκλέους.

Η σχετική φημολογία που καλλιεργείται δίνει τροφή σε προσδοκίες και εξηγεί εν μέρει τη στάση αναμονής που τηρούν οι ισχυροί χρηματιστηριακοί παίχτες.

Ίσως, μάλιστα, και να δικαιολογούν την ευκολία με την οποία απορροφήθηκε χθες η υπερβάλλουσα προσφορά στη μετοχή του ΟΤΕ.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν χρηματιστές οι οποίοι συνεργάζονται με ξένους διαχειριστές, 2-3 πρόσωπα κοινής αποδοχής θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα γραφής και να ενισχύσουν την αξιοπιστία του θεσμού.

Οι επόμενες συνεδριάσεις, επειδή ακριβώς κρύβουν αυτό το στοιχείο της προσδοκίας, έκπληξης και αναμονής, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Γενικός Δείκτης, πάντως, μέχρι στιγμής κινείται σε εύρος μεταξύ 2.468,04-2.479,76 με σχετικά ελεγχόμενη προσφορά.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με τις μετοχές των Alco (2,12 ευρώ), Τεχνική Ολυμπιακή (3,16 ευρώ), Newsphone (3,28 ευρώ), Γρηγόρης (1,27 ευρώ), Ηπειρωτική (2,06 ευρώ) να ξεχωρίζουν.

Αντιδρά από τα 2,24 ευρώ η τιμή της Μηχανικής, από τα 0,85 ευρώ η Alfa Alfa Συμμετοχών και από τα 3,46 η προνομιούχος της Κλωνατέξ.

Συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν οι μετοχές των Γαλαξίδι, ΔΟΛ, ΑττιΚατ, Informatics, Veterin και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Η ΔΕΗ, μετοχή-σηματωρός του FTSE-20, για σήμερα, κυμαίνεται μεταξύ 21,80-22,02, καταγράφοντας μικρές απώλειες με περιορισμένη προσφορά.

Η μετοχή που λόγω των φημών για τη νέα διοίκηση και την ισχυρή θέση των ξένων έχει ενδιαφέρον, δηλαδή του ΟΤΕ, κινείται μεταξύ 12,06-12,16 ευρώ.

Από τις τραπεζικές, η Εθνική παραμένει χαμηλότερα των 23 ευρώ (22,80), της Alpha και πάλι πάνω από τα 26 ευρώ (26,16 ευρώ), της δε Eurobank στα 17,24 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v