Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάση από ξένες αγορές - αλλαγές προσώπων

Η αξιολόγηση του νέου κυβερνητικού σχήματος από την αγορά, οι πιθανές αλλαγές προσώπων στη διοίκηση των εταιριών όπου συμμετέχει το κράτος, καθώς και η πορεία των ξένων αγορών είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων που θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Στο επίκεντρο οι τράπεζες.

ΑΧΕ: Τάση από ξένες αγορές - αλλαγές προσώπων
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς θα είναι η αξιολόγηση του νέου κυβερνητικού σχήματος από την αγορά, οι πιθανές αλλαγές προσώπων στη διοίκηση των εταιρειών όπου συμμετέχει το κράτος, καθώς και η πορεία των ξένων αγορών.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic τονίζει πως βραχυχρόνια οι διεθνείς χρηματαγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης του Γενικού Δείκτη.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στη μετοχή του Τιτάνα, όπου ως αποτέλεσμα των πιέσεων που επικρατούν στις ξένες αγορές δίνει θέση ”αγορά” για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας, η οποία -όπως επισημαίνει- διαθέτει αμυντικά χαρακτηριστικά.

Σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, επισημαίνοντας πως η πορεία των διεθνών αγορών θα επηρεάσει την ψυχολογία της Σοφοκλέους. Παράλληλα, η Εγνατία περιμένει διατήρηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα για τους τίτλους των τραπεζών.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά ότι ελλείψει εταιρικής ειδησεογραφίας το ενδιαφέρον θα συνεχίσουν να μονοπωλούν τα πολιτικά τεκταινόμενα. Ταυτόχρονα, η Eurobank συμπληρώνει πως η αγορά αναζητά νέα επίπεδα στήριξης ενώ η πορεία της θα επηρεασθεί από τις τάσεις των διεθνών χρηματιστηρίων.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση κατά 0,92%, στις 2.481 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε πτώση έπειτα από την επικράτηση φαινόμενων κατοχύρωσης κερδών, ειδικά στους τίτλους των τραπεζών και του ΟΤΕ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v