Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κίνηση προς τις 1.800 για το Γενικό Δείκτη

Σχηματισμός "διπλής κορυφής" στους…πρόποδες των 1.800 μονάδων, σημείο νέας εκκίνησης ή κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων υπεραξιών. Στα 13 € η Εθνική, περνά τα 6 € η Alpha, άνοδος με αυξημένες συναλλαγές για τράπεζες.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Δοκιμάζει για δεύτερη φορά τις 1.800 μονάδες η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει από τα…μέσα της τελευταίας συνεδρίασης. Με οδηγό την Εθνική, που περνά τα 13 φτάνοντας τα 13,4 ευρώ δηλαδή ξεπερνά την "κορυφή" στις 3/4 (13,2 ευρώ) προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο πρωτεύων ρόλος της στην διαμόρφωση της τάσης και του παιχνιδιού εν γένει.

Μέχρι τώρα για ΓΔ και Ftse20 καταγράφονται υψηλές τιμές στις 1.791 και 914 μονάδες (σε σύγκριση με τις 1.795,5 και 914,3 της προηγούμενης Παρασκευής) δημιουργώντας "πονηρούς σχηματισμούς".

Κάτι, που άλλους οδηγεί στην κατοχύρωση θέσεων σε πολύ καλές τιμές -σε σχέση με την τιμή αγοράς- και λιγότερους στην επανατοποθέτηση ρευστότητας σε μετοχές με διαμορφωμένη ανοδική φορά.

Η Εθνική έχει τη μερίδα του λέοντος με 7,8 εκατ. ευρώ που μπορεί να παραπέμπει και στη μία και την άλλη κίνηση. Το πιθανότερο, σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, είναι πως και οι δύο τάσεις είναι κυρίαρχες τις τελευταίες συνεδριάσεις, κάτι που βέβαια δεν ισχύει μόνο για τη δική μας.

Τα 6 ευρώ περνά η Alpha Bank με συναλλαγές αξίας 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν Eurobank στα 5,08 ευρώ, Marfin Popular στα 1,72 ευρώ, Κύπρου στα 2,55 ευρώ και Πειραιώς στα 5,54 ευρώ. Σε σχετικό θέμα του Dr Money, αναφέρονται χρήσιμα στοιχεία και παρασκήνιο για τις τελευταίες ενημερώσεις ξένων, που αφορούν πρωτίστως τον κλάδο.

Με ρυθμό ηπιότερο από τον τραπεζικό κινούνται οι υπόλοιπες μετοχές του Ftse 20 με το Μυτιληναίο στα 3,92 ευρώ, τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ στα 3,37 ευρώ, τον Τιτάνα στα 16,1 ευρώ.

Συνεχίζεται επίσης η αντίδραση της Αγροτικής προς τα 1,17 ευρώ, της ΕΥΔΑΠ στα 6 ευρώ, του Βωβού στα 2,20 ευρώ και ακόμη ορισμένων από αυτή την κατηγορία.

Πριν από λίγο, ο Γενικός Δείκτης διολίσθαινε προς τις 1.780 μονάδες με μειούμενες συναλλαγές κάτι που μένει να αποσαφηνισθεί στη συνέχεια. Κατά πόσο δηλαδή ο σχηματισμός "κορυφών" πολύ κοντά στις 1.800 μονάδες μπορεί να αποτελεί οροφή για αυτή την φάση της ανοδικής αντίδρασης ή σημείο αναφοράς και νέων τοποθετήσεων για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Δίλημμα, που μένει πρώτα να… απαντηθεί στην Wall για τους DJIA και S&P 500 και στη συνέχεια κατά πάσα βεβαιότητα για τις υπόλοιπες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v