Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Ρυθμιστής η Εθνική

Δέλεαρ για κατοχύρωση θέσεων αποτελούν οι υψηλότατες βραχυπρόθεσμες αποδόσεις. Στο +46,8% από τα χαμηλά των 8,78 ευρώ η μετοχή της Εθνικής. Στην περιοχή «κλειδί» των 1.740 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Πρώτη συνεδρίαση με κλείσιμο του Dow Jones έστω και οριακά πάνω από τις 8.000 μονάδες. Με αρκετούς κυρίως βραχυπρόθεσμους παίκτες να έχουν ξεκινήσει την κατοχύρωση κερδοφόρων θέσεων από το διήμερο της Πέμπτης-Παρασκευής.

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που «ταύροι-αρκούδες» αναμετρώνται στα ίσα, με τους πρώτους να έχουν κερδίσει δυο γύρους.

Μερίδα διορατικών αμερικανών αναλυτών θα ήθελε μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση των Dow Jones και S&P 500 προκειμένου να επιβεβαιωθεί η βραχυμεσοπρόθεσμη τάση και να έχει περισσότερες πιθανότητες το σενάριο ενός «ανοδικού κύκλου».

Η δεύτερη ομάδα θεωρεί εξαιρετική τη δυναμική της Wall και «βλέπει» τον S&P 500 να συνεχίζει την αντίδρασή του προς τις 880-900 μονάδες προτού… διορθώσει.

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα του Dr. Money «Τράπεζες: Σημειώσεις από το Λονδίνο», αναφέρονται πολλά και χρήσιμα για τον κλάδο-ατμομηχανή (είτε αρέσει, είτε όχι) του ΧΑ.

Σε αυτή τη φάση της αγοράς μας κλειδί της βραχυπρόθεσμης τάσης παραμένει το ενδεχόμενο υπέρβασης των 920 μονάδων για τον FTSE 20. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει για παράδειγμα η Εθνική, πρώτη πλέον στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων με 6,5 δισ. ευρώ, να περάσει τα 13,20 ευρώ, υψηλό στις 3/4, και να κινηθεί άμεσα πάνω και από τα 13,5 ευρώ.

Όμως η μετοχή έχει αντιδράσει 4,6% από τα προ επτά ημερών 12,32 ευρώ και 37,4% από τα προ 30 ημερών 9,38 ευρώ.

Ανάλογα υψηλές αποδόσεις από τα τελευταία χαμηλά σημειώνονται για το σύνολο των τραπεζικών μετοχών και τις περισσότερες του 20άρη (όπως αναλυτικά παρουσιάζεται σε σχετικό θέμα «Με το βλέμμα στον Dow Jones η Σοφοκλέους»).

Εν μέσω λοιπόν δυο τάσεων που αμφότερες όμως συγκλίνουν σε δεύτερο χρόνο προς τον «ανοδικό κύκλο» βρίσκονται οι αγορές, το ΧΑ.

Γι’ αυτό η σημερινή-αυριανή συνεδρίαση στην Wall και το ΧΑ αναμένονται με ενδιαφέρον κυρίως από τους βραχυπρόθεσμους παίκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v