Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη στις κεφαλαιοποιήσεις και πάλι η ΕΤΕ

Την πρωτιά στις κεφαλαιοποιήσεις κατακτά και πάλι η Εθνική από τον ΟΠΑΠ. Συντηρείται η ανοδική φορά για μετοχές με αυξανόμενες συναλλαγές. Κρίσιμη η συνεδρίαση στη Wall καθώς ο Dow θα πρέπει να περάσει τις 8000.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στην κορυφή περνά και πάλι η Εθνική. Με μεταβολή 3,7% στα 12,85 ευρώ αποτιμάται πλέον 6,359 δις. ευρώ παίρνει… κεφάλι και αφήνει λίγο πιο πίσω τον ΟΠΑΠ. Η μετοχή του Οργανισμού αντιδρά 1,02% στα 19,74 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 6,297 δισ. ευρώ.

Αυτά πριν από λίγο με τα παιδιά της Εθνικής να κερδίζουν ένα στοίχημα που έβαλαν σχετικά πρόσφατα και κοντά σε αυτούς όσοι εμπλεκόμενοι της αγοράς πόνταραν ανάλογα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει στο ρυθμό της βραχυπρόθεσμης τάσης με τον Γενικό Δείκτη στις 1.780 με υψηλό ημέρας στις 1.795 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα εκατό εκατομμύρια ευρώ. Στοιχείο ενδεικτικό του αυξανόμενου ενδιαφέροντος κατ΄αρχήν από τους ήδη εμπλεκόμενους αλλά και από όσους επιχειρούν να ακολουθήσουν την φορά βασικών δεικτών.

Με απόδοση 2% ο FΤ 20 υπερβαίνει την περιοχή των 900 μονάδων-χωρίς και τόσο μεγάλη σημασία από τεχνικής πλευράς- με αυξανόμενο τζίρο σε τραπεζικές μετοχές αλλά και σε χαρτιά του δείκτη. Η εκτίμηση για τη συνέχεια μπορεί να μένει θετική πλην όμως οι γνώστες επιμένουν πως χρειάζονται την επιβεβαίωση της δυναμικής της αμερικανικής αγοράς.

Κλειδί κατά την εκτίμηση τους αποτελεί η ανοδική διάσπαση των 8.000 μονάδων για τον Dow Jones και ανάλογων τιμών για τον S&P 500.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί αυτή η κίνηση τότε δεν θα μένουν παρά τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου να ισχύσει το σενάριο του ΄΄βραχυμε σοπρόθεσμου ανοδικού κύκλου΄΄ στις αγορές. Πριν από λίγο τα Συμβόλαια του DJIA ΄΄έδειχναν΄΄ ανοδικό κατά 0,45% άνοιγμα στις 8.016(και υψηλό τις 8030 μονάδες) και του S&P 500 μέχρι 0,75% πάνω από τις 840 μονάδες.

Θεωρώντας κρίσιμη τη σημερινή (και τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις) ημέρα στη Wall η τακτική αναμονής και επιλεκτικής ενίσχυσης μετοχικών θέσεων που ακολουθείται από μερίδα παικτών θα πρέπει να θεωρείται δικαιολογημένη.

Σε τιμές κοντά στα υψηλά ημέρας για αρκετούς τίτλους-σηματωρούς όπως τα ΕΧΑΕ στα 6,01 ευρώ, ΓΕΚ/Τέρνα στα 3,98 ευρώ, Μυτιληναίο στα 4,02 ευρώ, Intralot στα 4,04 ευρώ, Jumbo στα 6,12 ευρώ η εικόνα της αγοράς αποτιμάται ως ικανοποιητική.

Και συνεχίζουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v