Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κατοχύρωση θέσεων έως τις 1.660 μονάδες

Δεν φαίνεται να ανησυχεί τους γνώστες του παιχνιδιού η διόρθωση της αγοράς στις 1.660 μονάδες. Στο όριο των 11 ευρώ η Εθνική, χαμηλότερα Alpha, Eurobank. Υπεραποδίδουν Μυτιληναίος, Φουρλής, Βωβός, Multirama, Intralot.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Είτε με διόρθωση είτε χωρίς, οι αγορές έχουν μπει στον δρόμο τους και η υποχώρηση βασικών δεικτών, μετοχών δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γνώστες του παιχνιδιού.

Μέχρι τις 1.660 μονάδες υποχώρησε από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, καθώς κατοχυρώθηκαν βραχυπρόθεσμες θέσεις μίας-δύο ημερών κυρίως στη μετοχή της Εθνικής με συνέπεια ο Ftse20 να ΄΄γλυστρήσει΄΄ πάλι προς τις 830 μονάδες.

Και λίγο χαμηλότερα να επιβεβαιωθεί η ανοδική φορά του 20άρη, υποστηρίζουν διορατικοί παίκτες, τόσο το καλύτερο καθώς μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις θα πρέπει να έχουν γίνει οι προγραμματισμένες τοποθετήσεις τους. Σε αυτά, σε λίγο χαμηλότερα ή λίγο υψηλότερα επίπεδα τιμών δεν έχει, όπως υποστηρίζουν και τόση σημασία καθώς η στόχευσή τους γίνεται σε βάθος εβδομάδων έως 3-4 μηνών και για τιμές σημαντικά υψηλότερες.

Περισσότερες ρευστοποιήσεις βγήκαν από την αρχή στην Εθνική, με χαμηλό τα 11,05 ευρώ, στην Πειραιώς με χαμηλό τα 4,78 ευρώ, Κύπρου, με χαμηλό τα 2,21 ευρώ. Οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στα πρώτα 35-40΄της συνεδρίασης κυμάνθηκαν στα 13-14 εκατομμύρια ευρώ περίπου όσο και χθες την ίδια ώρα αλλά με την αγορά και τις μετοχές σε ανοδική φορά.

Είναι πού πιθανό, πως αρκετοί παίκτες κινούν μέρος της ρευστότητας τους από συνεδρίαση σε συνεδρίαση ή ακόμη και μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Τουλάχιστον σε αυτό παραπέμπει η ακραία μεταβλητότητα τραπεζικών μετοχών και χαρτιών του Ftse20, με ενδεικτική την περίπτωση της Εθνικής που από την Δευτέρα μέχρι και πριν από λίγο είχε συνολική διακύμανση μεγαλύτερη του 20% με χαμηλότερη τιμή τα 10,6 και υψηλότερη τα 11,47 ευρώ χθες.

Συγκριτικά υψηλές συναλλαγές, ξεπερνούν σε αξία τα 2,3 εκατ. ευρώ, γίνονται στην AlphaBank με την τιμή να υποχωρεί 2% στα 4,88 ευρώ ενώ χθες είχε αντιδράσει μέχρι τα 5,03 ευρώ με 1,8 εκατ τεμάχια.

Ανάλογες κινήσεις σημειώνονται σε Ελληνικά Πετρέλαια, μέχρι τα 6,97 ευρώ, σε Eurobank στα 4,18 ευρώ, στην Κύπρου στα 2,24 ευρώ.

Από το υπόλοιπο…ταμπλώ, το μεγαλύτερο μέρος το υοποίου παραμένει στο ΄΄κόκκινο΄΄ ξεχωρίζουν ο Βωβός στα 2,36 ευρώ (11,2%) σε μία αντίδραση θα έλεγε κανείς μονόδρομο, μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες και τις υψηλότατες υποχρεώσεις του ομίλου.

Ο Μυτιληναίος συνεχίζει να συγκεντρώνει επενδυτικό ενδιαφέρον και κεφάλαια, καθώς η και τυπικά επιβεβαίωση της κοινής επένδυσης με την Motor Oil μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία σε βάθος χρόνου βέβαια.

Στη Multirama συνεχίζονται οι αλλαγές μετά και τις χθεσινές μετοχικές εξελίξεις με τη μετοχή να γράφει χαμηλό στα 2,41 και υψηλό στα 2,65 ευρώ με την διακύμανση-χαρά του trader- στο 18,6% και τον επιχειρηματία να έχει υψηλούς στόχους. Ένα άλλο στοίχημα ισχυρών ιδιωτικών χαρτοφυλακίων και επιχειρηματιών ο Φουρλής παραμένει σε θετικό έδαφος κοντά στα 6,95 ευρώ με τη Mitica να μετρά πλέον τις πρώτες σημαντικές υπεραξίες. Στα 3,6 ευρώ η ΓΕΚ/ Τέρνα με αγοραστές-πωλητές να αλλάζουν εδώ και αρκετές συνεδριάσεις θέσεις γύρω από αυτές τις τιμές.

Πριν από λίγο ο ΓΔ υποχωρούσε κατά 1,4% στις 1.660 μονάδες με συναλλαγές 17 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v