Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με το βλέμμα σε αγορές και αποτελέσματα

Τα περιθώρια και τις πιθανές ευκαιρίες της διόρθωσης ανιχνεύουν διορατικοί παίκτες. Κλειδί τα 10,6 ευρώ για την Εθνική, η ουρά πώλησης σε τραπεζικές μετοχές και η επιβεβαίωση ή όχι στηρίξεων για Eurobank, Alpha, ΟΠΑΠ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Συνεχίστηκε η διόρθωση στη Wall και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν ταχύτατα προς τις κοντινότερες περιοχές στήριξης. Από την επιβεβαίωση αυτών των σημαντικών από τεχνικής πλευράς περιοχών θα εξαρτηθεί, όπως υποστηρίζουν διορατικοί παίκτες, όχι μόνο η βραχυπρόθεσμη τάση αλλά και το ενδεχόμενο επιβεβαίωσης του σεναρίου ενός επόμενου ανοδικού κύκλου.

Αυτή τη φορά μεγαλύτερου σε διάρκεια και εντονότερου σε απόδοση. Αυτή την εκτίμηση την ακολουθούμε όσο ΔΕΝ διαψεύδεται η τεχνικότητα της αμερικανικής αγοράς και ειδικότερα η διαγραμματική απεικόνιση των Dow Jones και S& P 500.

Μέχρι νεοτέρας λοιπόν, θεωρούμε αυτή τη διόρθωση απαραίτητη προυπόθεση για την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων, τη λήψη ανάλογων Συμβολαίων αντιστάθμισης στην αγορά Παραγώγων και πιθανής επανεισόδου στην αγορά από χαμηλότερες-κατά πως φαίνεται-τιμές.

Ο Κώστας Βαγιονής θεωρεί κρίσιμες τις 760-750 μονάδες για τον S&P 500 ως μία περιοχή που θα μπορούσε να ΄΄βγάλει΄΄ αντίδραση, ενώ σε σχετικό θέμα του Στέφανου Κοτζαμάνη ΄΄΄ επτά managers ανιχνεύουν την κρίση΄΄ . Ξανά σε μεταίχμιο οι αγορές με το ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη στις 1.629 μονάδες, τον FΤ 20 στις 819 μονάδες και την Εθνική στο…χείλος των 10,6 ευρώ τελευταία ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης ΄08.

Εύλογα η σημερινή συνεδρίαση προοιωνίζεται νευρική, καθώς σε αρκετές τραπεζικές μετοχές και ΄΄χαρτιά μεγάλης κεφαλαιο ποίησης΄΄ υπάρχει ΄΄ουρά΄΄ πωλήσεων κυρίως από ξένους ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε την στάση συγκεκριμένων ισχυρών ιδιωτών παικτών οι οποίοι ποντάρουν στο σενάριο ενός επόμενου ανοδικού κύκλου.

Οι συγκεκριμένοι κύκλοι είναι κυρίως αυτοί που σήκωσαν την Εθνική σε τιμές χαμηλότερα και των 9 ευρώ, ΄΄έπαιξαν΄΄ την άνοδο και αποκομίζουν ήδη σημαντικές υπεραξίες. Αυτή η ομάδα λοιπόν βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς εκτιμά πως λίγο χαμηλότερα θα μπορούσε να αρχίσει τις επανατοποθετήσεις της. Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη το περιθώριο περαιτέρω διόρθωσης υπολογίζεται στο 4-6% δηλαδή μέχρι την περιοχή των 1.520-1.550 μονάδων.

Αναλογικά για τη μετοχή της Εθνικής οι στηρίξεις υπολογίζονται γύρω στα 10 ευρώ(λίγο χαμηλότερα, λίγο υψηλότερα δεν έχει και τόση σημασία) ενώ ανάλογα επίπεδα εκτιμώνται για Eurobnk, AlphaBank αλλά και Πειραιώς, Marfin Popular, Κύπρου.

Μετοχές εταιρειών που αντέδρασαν χθες με ενδεικτική την περίπτωση του Τιτάνα στα 15,88 ευρώ, 3Ε στα 10,38 ευρώ, Φουρλής στα 6,79 ευρώ, ΟΠΑΠ στα 20 ευρώ, Τέρνα Ενεργειακή στα 3,9 ευρώ, Ελληνικά Πετρέλαια στα 7 ευρώ, Αστήρ στα 3,62 ευρώ παραμένουν… βαρόμετρο των κινήσεων συγκεκριμένων επενδυτικών ομάδων.

Από τη χαμηλότερη αποτίμηση ενδιαφέρον, με την ίδια λογική, παρουσιάζει η διακύμανση μετοχών όπως Profile (0,77 ευρώ), AS Company (0,72 ε), AutoHellas (1,17 ε) κ.α .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v