Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Κατοχύρωση θέσεων στις τράπεζες

Το πτωτικό άνοιγμα S&P 500 και Dow Jones δίνουν έναυσμα για κατοχύρωση σημαντικών βραχυπρόθεσμων υπεραξιών. Απώλειες μέχρι 6% για τράπεζες που είχαν υπεραποδώσει 25-40%. Κάτω από τα 12 € η ΕΤΕ, κάτω από τα 5 € η Alpha.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Πτωτικά, με απώλειες 1,7% άνοιξε ο S&P 500.

Κάτι που εκλαμβάνεται ως έναυσμα κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδοφόρων θέσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, με την τάση να διαμορφώνεται εντονότερη στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σχεδόν άμεση η υποχώρηση της Εθνικής κάτω από τα 12 ευρώ (-5,8%) αλλά και των Κύπρου στα 2,28 ευρώ, Marfin Popular στα 1,55 ευρώ, Alpha Bank στα 4,87 ευρώ, Eurobank στα 4,2 ευρώ, Πειραιώς στα 4,7 ευρώ.

Ανάλογη όμως είναι η τάση και για μετοχές των Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, 3Ε.

Στην περίπτωση των κατασκευαστικών εταιριών, πωλητής παραμένει γνωστό ξένο χαρτοφυλάκιο, ενώ στις τράπεζες, οι πωλήσεις αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους, κατοχύρωση θέσεων εγχώριων ισχυρών ιδιωτικών επενδυτικών κύκλων.

Οι τελευταίοι εκτιμούν πως η τάση θα αποσαφηνιστεί σήμερα – τη Δευτέρα, ανάλογα με την έκταση της αναμενόμενης διόρθωσης των Dow Jones και S&P 500.

Εκτιμούν δε πως οποιαδήποτε διόρθωση για το Γενικό Δείκτη που κρατά την αγορά στο εύρος των 1.620 – 1.780 δεν μεταβάλλει τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό τους.

Σχεδιασμός που εδώ και καιρό είναι γνωστό πως περιλαμβάνει έναν επόμενο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και έκτασης ανοδικό κύκλο από τον βραχυπρόθεσμο που έφερε την αγορά μας στα υψηλά των τελευταίων συνεδριάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v