Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε γνώριμους πτωτικούς ρυθμούς η Σοφοκλέους

Έχασε τη χθεσινή ανοδική αντίδραση το ΧΑ και σήμερα πιέζεται χαμηλότερα των 1.500 μονάδων. Κάτω από τα 19 ευρώ ο ΟΠΑΠ, χαμηλότερα του 1 ευρώ η Γενική. Συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών, που δεν ξεπερνούν τα 42 εκατ. ευρώ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Διευρύνονται οι απώλειες, σύμφωνα με την εικόνα των Συμβολαίων για τον Dow Jones στο 1,3%, ενώ στο 2,4% έφτανε πριν από λίγο η διόρθωση για τον DAX στη Φραγκφούρτη.

Στο ΧΑ βασικοί δείκτες, μετοχές υποχωρούν, καθώς ο Γενικός «χάνει» και πάλι τις 1.500 μονάδες σε μία συνεδρίαση λιγότερων συναλλαγών από ότι χθες.

Οι απώλειες για τον FTSE-20 (-0,8%) είναι περίπου όσες και για τον Γ.Δ. και σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην εκποίηση σημαντικής θέσης ξένου χαρτοφυλακίου στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Η μετοχή του Οργανισμού με συναλλαγές που ξεπερνούν τις 400.000 τεμάχια υποχωρεί κάτω από τα 19-19,4 ευρώ, καθώς μετρά απώλειες της τάξεως του 3,6% πριν από λίγο.

Αυτό σε συνδυασμό με το «γύρισμα» για τη μετοχή της Εθνικής, που από τα 9,6 διορθώνει στα 9,36 ευρώ, το -3,9% της Πειραιώς και το 0,97% της ΔΕΗ φέρνουν την αγορά χαμηλότερα.

Πριν από λίγο, κρατούσαν ο ΟΤΕ στα 10,40 ευρώ, η Eurobank στα 3,64 ευρώ, η ΜΡΒ στα 1,18 ευρώ, η Κύπρου στα 1,64 ευρώ και τα ΕΛΠΕ στα 6 ευρώ.

Από τις μεσαίου μεγέθους τράπεζες, ενδιαφέρον παρουσιάζει η υποχώρηση της Γενικής χαμηλότερα και του 1 ευρώ, που «απειλεί» με νέα ελάχιστα.

Αυξημένες πωλήσεις σημειώνονται σε μετοχές των FORTHnet, Χατζηιωάννου, Κατσέλης, Σαράντης και ακόμη ορισμένων από αυτήν την κατηγορία.

Δεδομένης της εικόνας των ευρωπαϊκών αγορών και της προεξόφλησης μίας διόρθωσης των DJIA και S&P 500 στην αρχή της συνεδρίασης, η πορεία βασικών δεικτών, μετοχών του ΧΑ μάλλον ικανοποιητική θα πρέπει να θεωρηθεί.

Αυτό, γιατί μέχρι τώρα ο Γ.Δ. κρατά τις 1.495 μονάδες, αποφεύγοντας την υποχώρηση προς τα τελευταία χαμηλά των 1.478,7 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v