Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Επιφυλακτική για τις ελληνικές τράπεζες

Επιφυλακτική στάση για τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένης της περιορισμένης ορατότητας και των διαφορετικών πιθανών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με την έκθεσή τους στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, διατηρεί η UBS.

UBS: Επιφυλακτική για τις ελληνικές τράπεζες
Επιφυλακτική στάση για τις ελληνικές τράπεζες, δεδομένης της περιορισμένης ορατότητας και των διαφορετικών πιθανών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με την έκθεσή τους στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, διατηρεί η UBS σε ανάλυση (05/03) με τίτλο "Tough but interesting times ahead".

Όπως τονίζει στην ανάλυση με αφορμή το Greek Banks Day που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, η μετοχή που προτιμά είναι αυτή της Εθνικής Τράπεζας, λόγω του μεγέθους της τράπεζας, της ισχυρής ρευστότητάς της και των υψηλών προ προβλέψεων περιθωρίων.

Επίσης εκτιμά πως οι αποτιμήσεις της Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank είναι ελκυστικές, ωστόσο λόγω έλλειψης ορατότητας για τις προαναφερθείσες τράπεζες, εκτιμά ότι η «ουδέτερη» σύσταση είναι βάσιμη.

Σύμφωνα με τη UBS η έκθεση στη ΝΑ Ευρώπη θα έχει  επιπτώσεις για τις ελληνικές τράπεζες μέσω των αυξημένων προβλέψεων, της αρνητικής επίδρασης στο Net Asset Value από τις υποτιμήσεις των τοπικών νομισμάτων αλλά και των διαγραφών του goodwill (κυρίως για Εθνική και Eurobank).

O διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 16 ευρώ για την Εθνική (Buy), των 5,9 ευρώ για τη Eurobank (neutral), των 5,2 ευρώ για την Alpha (neutral).

Ακόμα επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 4,4 ευρώ για την Πειραιώς (neutral), των 1,2 ευρώ για την MPB (sell) και των 1 ευρώ για την ΑΤΕ (sell).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v