Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Άλλα 4 δισ. θα χρειαστούν οι τράπεζες

Επιπλέον κεφάλαια 32-40 δισ. εκτιμά η JP Morgan ότι θα χρειαστούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση στην περιοχή της Κ. και Αν. Ευρώπης έως το 2010. Για τις ελληνικές προσδιορίζει το επιπλέον ποσό στα 4 δισ.

JP Morgan: Άλλα 4 δισ. θα χρειαστούν οι τράπεζες
Επιπλέον κεφάλαια 32 - 40 δισ. ευρώ εκτιμά η JP Morgan ότι θα χρειαστούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έως το 2010. 

Για τις ελληνικές τράπεζες ειδικότερα προσδιορίζει το επιπλέον ποσό στα 4 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο διεθνής οίκος στην έκθεση με τίτλο "Αbsorbing CEE stress, crunching numbers" διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι σκανδιναβικές τράπεζες θα χρειαστούν 8 δισ. ευρώ, οι αυστριακές 5 δισ. ευρώ και οι ελληνικές 4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του διεθνούς οίκου, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην περιοχή θα κυμανθεί μεταξύ 10% - 30% και ο δείκτης απωλειών (loss ratio) στο 75%.

Για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες αναφέρει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από την περιοχή θα κυμανθούν στο 10% - 15%.

Σύμφωνα με την ανάλυση του διεθνούς οίκου, στις ευρωπαϊκές τράπεζες με χαμηλό ρίσκο για την καθαρή αξία του ενεργητικού (NAV) περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα και η Intesa, με μέτριο ρίσκο η UCI και με υψηλό ρίσκο οι Erste, RI, KBC, Τράπεζα Πειραιώς, SEB, Swedbank, Danske και BCP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v