Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Αρνητικοί οι αναλυτές για τα μεγέθη 2008

Αρνητικοί εμφανίζονται σε γενικές γραμμές οι αναλυτές για τα αποτελέσματα της Eurobank επισημαίνοντας τις υψηλές προβλέψεις που πλήττουν την κερδοφορία, οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

EFG: Αρνητικοί οι αναλυτές για τα μεγέθη 2008
Αρνητικοί εμφανίζονται σε γενικές γραμμές οι αναλυτές για τα αποτελέσματα της Eurobank επισημαίνοντας τις υψηλές προβλέψεις που πλήττουν την κερδοφορία, οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

Στα 7 από 8 ευρώ περικόπτει η Credit Suisse την τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank με σύσταση outperform. Ο οίκος που εντοπίζει την άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων κυρίως στις χορηγήσεις στις περιοχές της αναδυόμενης Ευρώπης, προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για τα κέρδη του 2009 κατά 11,4% έως τα 622 εκατ. ευρώ και για αυτά του 2010 κατά 10,5% έως τα 628 εκατ. ευρώ. Ο οίκος αναμένει προβλέψεις στις 157 μονάδες βάσης για το τρέχον έτος και στις 145 για το 2010.

Μειώνει στα 5,2 από 8,2 ευρώ την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Eurobank η Marfin Analysis και υποβαθμίζει τη σύσταση σε hold σε συνέχεια της μείωσης των εκτιμήσεών της για την κερδοφορία του 2009 και του 2010 κατά 12% και κατά 5% αντίστοιχα.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει την εξέλιξη στα χαμηλότερα έσοδα της τράπεζας, αλλά και στη διάβρωση του κεφαλαίου. Η Marfin κρίνει τα αποτελέσματα της Eurobank στο δ΄ τρίμηνο «αδύναμα».

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων λόγω υψηλότερων προβλέψεων για επισφάλειες ήταν τα αποτελέσματα της Eurobank κατά την Alpha Finance, η οποία στα θετικά στοιχεία των αποτελεσμάτων αναφέρει τα έσοδα, που ήταν αντίστοιχα των αναμενομένων, την επαναποτίμηση ενεργητικού που έλαβε χώρα, η κεφαλαιακή δυναμική που παραμένει ισχυρή και η πολιτική των προβλέψεων που είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, η τράπεζα, κατά την Alpha Finance κατάφερε να περιορίσει το κόστος κυρίως εντός των συνόρων, διαφυλάσσοντας έτσι την κερδοφορία της. Στα αρνητικά δεδομένα, μεταξύ άλλων, η Alpha Finance αναφέρει τη διάβρωση των spreads στα στεγαστικά δάνεια και την επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι τα αποτελέσματα έχουν προεξοφληθεί από την αγορά. Διατηρείται η ουδέτερη στάση έναντι της μετοχής.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων κρίνει τα αποτελέσματα η HSBC- εξέλιξη που αποδίδει στις προβλέψεις. Η πολιτική της τράπεζας αναφορικά με τις προβλέψεις επισημαίνει η HSBC φαίνεται επαρκής για να απορροφήσει τις πιθανές ζημίες που θα προκύψουν από την άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v