Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Υποχώρηση "μέσω" Eurobank, ΟΤΕ, Intralot

Με ηπιότερους πτωτικούς ρυθμούς η Σοφοκλέους ακολουθεί τον αρνητικό βηματισμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Εξαιρετικά χαμηλές οι συναλλαγές, με τα 2/3 του ταμπλό σε απόλυτη συναλλακτική απονεύρωση.

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Πτωτικά δείχνει να ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση, με τη Σοφοκλέους να ακολουθεί με λίγο καλύτερη εικόνα, αλλά και εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές τη διορθωτική κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Είναι ενδεικτικό ότι 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 12 εκατ., τα 2/3 του ταμπλό παραμένουν χωρίς συναλλαγές, ενώ από τις μετοχές που έχουν κάνει ήδη πράξεις εξαιρετικά περιορισμένος δείχνει ο αριθμός αυτών που συνδυάζουν αξιοπρόσεκτα κέρδη και ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών, όπως κάποιες θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, Παρνασσός, Ικτίνος και Βωβός.

Παρά τις μικρές απώλειες χθες το βράδυ στην Wall Street, η πλειονότητα των εκεί εισηγμένων μετοχών έκλεισε με αρνητικό πρόσημο και αυτό είναι μια πρώτη ένδειξη επιφύλαξης της επενδυτικής κοινότητας που εκτιμά ότι το αναμενόμενο σχέδιο Obama δύσκολα θα αλλάξει μεσοπρόθεσμα την πορεία των αγορών.

Ενδεικτικές και οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια κρίση σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτά τα δεδομένα ήρθαν να προστεθούν και τα αποτελέσματα της UBS που εμφάνισε ζημιές 7,17 ευρώ ανά μετοχή, έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων 5,54 ευρώ ανά μετοχή, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας στο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής.

Επιστρέφοντας στη Σοφοκλέους, εύκολα θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι στους δεικτοβαρείς τίτλους επικρατεί το κόκκινο χρώμα, αφού από τις μετοχές του 20άρη με αξιοσημείωτα κέρδη και ελάχιστες συναλλαγές κινείται η μετοχή της Motor Oil και με απλά θετικό πρόσημο οι MIG, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αντίθετα, μια ακόμα συνεδρίαση ισχυρών απωλειών μέχρι στιγμής για την Eurobank (-4,26%), ενώ με αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Intralot και με αρνητικό πρόσημο Εθνική, Κύπρου, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τιτάν, Ελλάκτωρ και Coca Cola.

Αμετάβλητοι οι τίτλοι των Alpha Bank και Marfin Popular Bank.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης το κλείσιμο του δείκτη όχι χαμηλότερα των 1.750 μονάδων και σε ακρότητα των 1.715 μονάδων, ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι σήμερα ντεμπουτάρει στην εναλλακτική αγορά η μετοχή της «Κρητών Αρτος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v