Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ζητούμενο η επιβεβαίωση της ανοδικής φοράς

Ράλι προεξόφλησης ή ανοδική παγίδα το ξέσπασμα της Wall, θα φανεί σήμερα. Στα υψηλά της βραχυπρόθεσμης τάσης βασικοί δείκτες και μετοχές όπως Εθνική, ΟΠΑΠ, Eurobank, αναζητούν τη συνέχεια ή την ήπια κατοχύρωση θέσεων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η αισιοδοξία για το «πακέτο» εκτόξευσε την Παρασκευή το βράδυ την Wall. Σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανόμενης της ελληνικής, επιχειρήθηκε να προεξοφληθεί η «μόχλευση» που μπορεί να έχει σήμερα συνέχεια στην αμερικανική αγορά.

Ράλι προεξόφλησης ή ανοδική παγίδα; Εύλογο το ερώτημα κατά την κρίση βραχυπρόθεσμων παικτών και φίλων του euro2day που παρακολουθούν από πολύ κοντά ειδικά τη διακύμανση βασικών δεικτών, μετοχών σε ορίζοντα το πολύ μέχρι τρεις συνεδριάσεις.

Οι 1.761,7 μονάδες, τελική τιμή και κορυφή για τις 6/2, είναι ένα καλό σημείο αναφοράς. Η αμέσως επόμενη κορυφή που έχει καταγραφεί ενδοσυνεδριακά, συναντάται στις 2/2 στις 1.780,7 μονάδες. Αντιστοιχεί περίπου με τις 919,9 μονάδες του FTSE 20 και με τα 13,4-13,6 ευρώ της Εθνικής.

Αυτές είναι οι κατ’ αρχήν προϋποθέσεις που θα πρέπει να επιβεβαιωθούν, εάν θέλουμε να έχει τύχη η βραχυπρόθεσμη φορά της αγοράς. Όμως πριν από λίγο τα συμβόλαια του DAX στην Φρανκφούρτη παρέπεμπαν σε υποχώρηση μέχρι και 0,24%.

Κατά συνέπεια, μένει να δούμε που θα βγουν οι πωλητές σε μετοχές-σηματωρούς του FTSE 20, ποια θα είναι η εν δυνάμει απορρόφηση της προσφοράς και ποια η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών στη συνέχεια.

Πρακτικά για την Εθνική χαμηλή τιμή στις 6/2 σημειώθηκε στα 12,68 ευρώ, για τον ΟΠΑΠ στα 20,84 ευρώ, δηλαδή 1,02 ευρώ χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος που ήταν και μέγιστη συνεδρίασης.

Ανάλογα, μένει να φανεί η επιβεβαίωση ή όχι για παράδειγμα της βραχυπρόθεσμης ανοδικής φοράς της Κύπρου, που την περίοδο 3-6/2 αντιδρά από τα 4,8 έως τα 5,42 ευρώ. Όπως επίσης η δυνατότητα συντήρησης της φοράς μετοχών του 20άρη που αποδίδουν σε διάστημα των τελευταίων επτά συνεδριάσεων.

Αυτό σημειώνεται για μετοχές των MIG, Μυτιληναίος, Ελληνικών Πετρελαίων, Eurobank (με 17,3% έχει τη μεγαλύτερη απόδοση) και Intralot, Ελλάκτωρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v