Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: "Κλειδί" η Εθνική και ο ΟΠΑΠ

Κρατά πεισματικά το 8χίλιαρο ο Dow και μένει να φανεί πως λειτουργούν βραχυπρόθεσμα στο ΧΑ η Εθνική, ο ΟΠΑΠ, η Intralot, η ΓΕΚ-Τέρνα, η Jumbo, και επιλεγμένες μετοχές-σηματωροί και της βραχυπρόθεσμης τάσης.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Είδηση των ημερών, αν όχι μηνών, είναι κατά την ταπεινή εκτίμησή μας η επιβράβευση του John Dysher, μαθητή του γκουρού Buffett, ως καλύτερου διαχειριστή Α/Κ, σύμφωνα με το MarketWatch.

Λίγο πιο χαμηλά θέτουμε ως ενδεικτική της τάσης που επικρατεί στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, την ένθερμη αρθρογραφία του MarketWatch υπέρ του Harry Markopolos (!) που ούτε λίγο, ούτε πολύ προτείνουν τον ελληνοαμερικανό γνώστη των ενδότερων της Wall και των… Madoffικών παιχνιδιών για τη θέση του προέδρου της SEC.

Βέβαια, όταν τους τα έλεγε, από το 2000 το πατριωτάκι, οι χρυσοπληρωμένοι κάνθαροι της Wall περί άλλων τύρβαζαν.

Όμως βραχυπρόθεσμα η αμερικανική αγορά δεν έδωσε ούτε χθες σήμα άμεσης αποχώρησης, καθώς ο Dow Jones με ενδοσυνεδριακά χαμηλό στις 7.845,3 μονάδες έκλεισε στις 8.063 μονάδες (1,34%) και κορυφή τις 8.107,8 μονάδες.

Από τη στιγμή που ο Dow Jones και ο S&P 500 δεν μας δίνουν σήμα για αποχώρηση σήμερα- την Δευτέρα, εμείς θα συνεχίσουμε να ποντάρουμε σε αυτά που μας δείχνουν τα διαγράμματα αλλά και οι φήμες, ειδήσεις.

Ο 20άρης στις 877,76 μονάδες (και χαμηλό 5/2) θα πρέπει να μην χάσει τις 855 μονάδες, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εάν η Εθνική διόρθωνε χαμηλότερα των 11,9 ευρώ.

Ημέρα ενδιαφέροντος και για τον ΟΠΑΠ η σημερινή, με τη μετοχή να διορθώνει από τα υψηλά των 22,82 ευρώ, μέχρι τα 20,9 ευρώ, που ήταν και χαμηλό ημέρας, χθες.

Για τον ΟΠΑΠ θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη συντήρησή του πάνω από τα 19-19,4 ευρώ σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και αν βγάλει το ΣτΕ.

Για μάλλον διαφορετικούς λόγους, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση της Intralot που από τα χαμηλά των 2,93 ευρώ, έκανε χθες κορυφή στα 3,44 ευρώ για να κλείσει στα 3,26 ευρώ.

Στη μετοχή της εταιρείας πωλητής είναι, όπως αναφέρεται και σε σχετικό θέμα του euro2day.gr η Fidelity. Και η Deutsche Bank ενδιάμεσος. Οσον αφορά όμως στον αποδέκτη, οι εκτιμήσεις διίστανται.

Δεν θα μπούμε στη λογική αναπαραγωγής των όσων φημολογούνται τις τελευταίες δυο-τρεις ημέρες, αλλά παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την διαγραμματική αντίδραση της μετοχής που μπορεί να έχει συνέχεια και πάνω από τα 4 ευρώ. Εάν μάλιστα ευσταθούν κάποιες φήμες, τότε το ξανασυζητάμε.

Από την Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση επιμένουμε πως ο όμιλος ΓΕΚ-Τέρνα προσελκύει σταθερά τους τελευταίους δυο-τρεις μήνες ισχυρά μεσομακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια. Αντιδρά από τα 2,97 ευρώ και δείχνει, μακροπρόθεσμα-επενδυτικά ως μια επιλογή μάλλον χαμηλής επικινδυνότητας. Διαγραμματικά η ΓΕΚ-Τέρνα παραπέμπει μεσοπρόθεσμα σε συντήρηση της ανοδικής φοράς.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει, πάντα από τεχνικής πλευράς, και ο Βωβός που μεσοπρόθεσμα παραπέμπει σε υπέρβαση των 5,4-5,6 ευρώ. Με αρκετό βέβαια ρίσκο βραχυπρόθεσμα, για τους γνωστούς λόγους.

Βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά όμως διαμορφώνεται για ΕΛΒΑΛ (0,94 ευρώ), Forthnet (0,80 ευρώ), Intracom (0,66 ευρώ), Lavipharm (0,88 ευρώ), Jumbo (5,12 ευρώ που μετρά ένα εντυπωσιακό 9 στις 9 θετικές συνεδριάσεις) και ακόμη λίγων μετοχών από το ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Πριν από λίγο τα συμβόλαια του DAX στην Φρανκφούρτη παρέπεμπαν σε ανοδικό άνοιγμα από 0,81% και… βλέπουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v