Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: ΟΤΕ και "τρόικα" του Mid 40 κόντρα στο ρεύμα

Επανέρχεται η θετική φορά του Γενικού Δείκτη, με την βοήθεια του ΟΤΕ που κινείται 1,05% υψηλότερα, καθώς και των Χαλκόρ (+9,8%), ΟΛΘ (+8,7%)  και Alapis (+4,6%). Απώλειες έως και 2,9% για την Eurobank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
«Μαζεύονται» οι απώλειες για βασικούς δείκτες ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Κατά 0,2% υποχωρούσε πριν από λίγο ο DAX στην Φρανκφούρτη.

Στην Αθήνα, η όποια προσφορά εκδηλώθηκε στα πρώτα 35-45 λεπτά απορροφήθηκε χωρίς σημαντική πίεση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε σε ανοδική φορά προς τις 1.770 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 24 εκατ. ευρώ, πριν από λίγο.

Μεταβολή που οφείλεται κατ’ αρχήν στην επαναφορά της Εθνικής πάνω από τα 13 ευρώ και συγκεκριμένα προς τα 13,08 ευρώ και στην απόδοση μετοχών όπως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τιτάν, MIG, Intralot και ακόμη ορισμένων αυτής της κατηγορίας.

Η μετοχή του ΤΤ στα 4,54 ευρώ, του Τιτάνα στα 12,90 ευρώ, της MIG στα 2,97 ευρώ.

Με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τις 200.000 τεμάχια και απόδοση κοντά στο 5%, η μετοχή της Intralot έπιανε τα 3,5 ευρώ.

Εάν μάλιστα η Eurobank δεν υποχωρούσε πριν από λίγο μέχρι και 2,2% προς τα 5,30 ευρώ, η εικόνα του 20άρη θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Παρ’ ολ’ αυτά, είναι εμφανής η προσπάθεια συντήρησης όχι μόνο στον FTSE 20 και επιλεγμένες μετοχές του FTSEM 40, αλλά και σε κάποιες επιμέρους περιπτώσεις από το ευρύτερο ταμπλό.

Ο λόγος για την συνεχιζόμενη αντίδραση μέχρι και 7,1% υψηλότερα προς τα 1,98 ευρώ για τη μετοχή του Παρνασσού. Κατά 9,8 % αντιδρά και η Χαλκόρ προς τα 0,78 ευρώ, ο  ΟΛΘ ενισχύεται κατά 8,7% στα 9,98 ευρώ, ενώ υψηλότερα κατά 4,62% κινείται η μετοχή της Alapis, στα 0,68 ευρώ, ενώ υψηλότερα διαμορφώνονταν η τιμή περίπου 75 μετοχών.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς κρατάμε το χαμηλό ημέρας στις 1.747 μονάδες, την μάλλον ήπια προσφορά που βγήκε αρχικά σε μετοχές του 20άρη και την σχετική ευκολία επαναφοράς της Εθνικής υψηλότερα των 13 ευρώ, αλλά και της απαραίτητης για ανάλογες φάσεις της αγοράς «μόχλευσης» που επιχειρείται για παράδειγμα με την Intralot ή ακόμα αν θέλετε με τον Παρνασσό.

«Μόχλευση» που μπορεί να… υποκινείται από φήμες και αγοραστές λιγότερο ή περισσότερο ισχυρούς, αποτελεί όμως το απαραίτητο… πιπέρι, που τόσο χρειάζεται η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v