Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Υπέρ ΟΠΑΠ βλέπει το ματς με "εναλλακτικούς"

Περιορισμένο εξακολουθεί να βλέπει το ρίσκο της απώλειας του μονοπωλίου για τον ΟΠΑΠ η HSBC, σχολιάζοντας τη δικαστική εξέλιξη μεταξύ ΟΠΑΠ από τη μία πλευρά και William Hill - Stanley Bet από την άλλη.

HSBC: Υπέρ ΟΠΑΠ βλέπει το ματς με εναλλακτικούς
Περιορισμένο εξακολουθεί να βλέπει το ρίσκο της απώλειας του μονοπωλίου για τον ΟΠΑΠ η HSBC στο πρωινό report της, σχολιάζοντας τη δικαστική εξέλιξη της περασμένης Παρασκευής, όπου βρέθηκαν ως αντίδικοι ο ΟΠΑΠ από τη μία πλευρά και οι William Hill και Stanley Bet από την άλλη

Ο ΟΠΑΠ ισχυρίστηκε αφενός ότι η άδεια ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και αφετέρου ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο στην Ευρώπη που να ρυθμίζει τις αγορές τζόγου, κάνοντας παράλληλα αναφορά και σε παρόμοια με το δικό του μονοπώλια σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο euro2day, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Χατζηεμμανουήλ, σημείωνε ότι θεωρεί κάθε αίτημα αδειοδότησης έωλο και πως σε κάθε περίπτωση επιθυμεί το οριστικό ξεκαθάρισμα του νομικού πεδίου.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να υποβάλουν τις γραπτές παρατηρήσεις τους έως τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται η HSBC θα απαιτηθούν περίπου 6 μήνες έως ότου το ελληνικό δικαστήριο αποφασίσει για το κατά πόσον θα παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση, και έπειτα από αυτήν τη διαδικασία, η υπόθεση θα επιστρέψει στα ελληνικά δικαστήρια.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, επίκειται σχετική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για αντίστοιχο θέμα που παραπέμφθηκε από τα πορτογαλικά δικαστήρια, η οποία πιθανόν θα είναι υπέρ του ΟΠΑΠ, μια που ο Ευρωπαίος εισαγγελέας έχει ήδη δεχτεί πως τα κράτη-μέλη μπορούν να επιβάλουν εξαιρέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες τζόγου, αρκεί αυτές οι εξαιρέσεις να μην αποτελούν ταυτόχρονα και «διάκριση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v