Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε δοκιμασία η βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά

Σε συσσώρευση δείκτες, μετοχές που δεν αποκλείεται να δοκιμάσουν την βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά τους. Ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων για ΕΤΕ, η αποσαφήνιση της τάσης στον ΟΠΑΠ, η αποφυγή νέων χαμηλών για ΕΥΡΩΒ .

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σταθεροποιητικά διαμορφώθηκαν χθες οι βασικοί δείκτες στη Wall. Σε άνοιγμα συνεδρίασης με απώλειες 0,8% για τον DAX παρέπεμπαν τα συμβόλαια του συγκεκριμένου δείκτη.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών βασικοί δείκτες, μετοχές παραμένουν μεν σε βραχυπρόθεσμα ανοδικό κανάλι, ωστόσο ενδεχομένως στην αρχή της συνεδρίασης να δοκιμαστούν εκ νέου οι πρώτες στηρίξεις.

Για τον Γενικό Δείκτη, που ξεκινά από τις 1.768,2 μονάδες, πρώτη στήριξη θεωρούνται οι 1.745 μονάδες, ενώ για τον FTSE 20 οι 892 μονάδες.

Από τεχνικής πλευράς ζητούμενη θεωρείται η επιβεβαίωση (ή όχι) των 12,5-12,7 ευρώ για την Εθνική και στο ενδεχόμενο αντίδρασης η κοντινότερη αντίσταση των 13,14 ευρώ.

Το πιθανότερο είναι πως μετοχές του 20άρη, με ενδεικτικότερη την περίπτωση του ΟΠΑΠ, που συσσωρεύουν για παράδειγμα στα 20,8-22,08 ευρώ, θα πρέπει να κινηθούν σήμερα-αύριο είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Το σενάριο μιας μικρής, ελεγχόμενης διόρθωσης μέσω της οποίας θα επιβεβαιώνονταν οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις και ενδεχομένως στη συνέχεια αντιδρούσε η αγορά, θεωρείται αρκετά πιθανό.

Βέβαια ορισμένες μετοχές, ενδεικτική η περίπτωση της Eurobank, δοκιμάζουν νέες χαμηλές τιμές και συγκεκριμένα τα 5,14 ευρώ.

Να σημειώσουμε όμως πως με αυτή την κατάσταση στην αγορά ένα ικανό μέρος του ταμπλό είναι εύκολο να «μοχλευθεί» με χαμηλούς τζίρους.

Από τη μια υπάρχει η… όψη των 40 μετοχών, που χθες αντέδρασαν με απόδοση μεγαλύτερη του 5%, από την άλλη η όψη που κατατοπιστικά περιγράφεται από τον Στέφανο Κοτζαμάνη στην… χαριστική βολή στην περιφέρεια του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v