Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πτωτικό γύρισμα με πιέσεις στην Alpha

Ξάφνιασε δυσάρεστα η Alpha Bank που έφτασε να χάνει μέχρι και σχεδόν 5,5%. Μικρότερης έκτασης πωλήσεις σε Εurοbank και Πειραιώς. Κρατούν Εθνική, ΜΡΒ, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Κέρδη 1,8% για την Κύπρου. Χαμηλός και πάλι ο τζίρος.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Η μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές και το… άγαρμπο άδειασμα στην Alpha Bank φέρνει την αγορά προς τις 1.710 μονάδες.

Δεδομένης της επιφυλακτικότητας και της νευρικότητας που επικρατεί στις αγορές, το γύρισμα βασικών δεικτών, μετοχών είχε ως συνέπεια την άμεση, σχεδόν αντανακλαστική – έξοδο βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων.

Υπολογίζεται, ότι μέσα σε 10-15 λεπτά μέχρι που ο Γ.Δ. άγγιξε το χαμηλό των 1.714,5 μονάδων, ο τζίρος, κυρίως σε θέσεις πώλησης, προσέγγισε τα 5 εκατ. ευρώ.

Στη Φραγκφούρτη ο DAX ακολουθεί πορεία… γιο-γιο, αφού από το αρχικό -0,6 αντέδρασε στο +0,7 για να υποχωρήσει και πάλι μέχρι και 1% χαμηλότερα, πριν από λίγο.

Στο ΧΑ, το άδειασμα της Alpha Bank ανεξήγητο, μέχρι τώρα, όπως υποστηρίζουν κύκλοι της χρηματιστηριακής του ομίλου, πιέζουν τη μετοχή μέχρι τα 5,82 ευρώ, με την αξία των συναλλαγών να περνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, οι πωλητές κινήθηκαν και στη Eurobank που υποχώρησε στα 4,82 ευρώ, και στην Πειραιώς που έπιασε τα 4,9 ευρώ.

Κρατούν η Εθνική στα 12,54 ευρώ, η Κύπρου στα 2,23 ευρώ, η ΜΡΒ στα 1,71 ευρώ, το ΤΤ στα 4,52 ευρώ, και βεβαίως η ΔΕΗ στα 13 ευρώ.

Πριν από λίγο ο Γ.Δ. άγγιζε και πάλι τις 1.715 μονάδες με την αξία των συναλλαγών στα 27 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v