Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αντίδραση με ΚΥΠΡ, ΔΕΗ, ΜPB στο προσκήνιο

Αρεσαν στην αγορά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Κύπρου. Αναμονή στη ΔΕΗ λόγω ΔΣ, υπεραπόδοση για Marfin Popular, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Alapis. Συναλλαγές περιπτέρου και σήμερα στo Xρηματιστήριο της Αθήνας.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μεταξύ 1.748 και 1.729 μονάδων «παίζει» η αγορά. Με τον DAX στην Φρανκφούρτη να έχει «γυρίσει» από νωρίς από το αρχικό -0,6% προς το +0,7% πριν από λίγο, το ΧΑ σταθεροποιείται υψηλότερα της περιοχής στήριξης των 1.710 μονάδων. Με αιχμή τον 20άρη, που αποδίδει 1,4% έναντι 0,65% του FTSEM 40 και 0,63% του FTSES 80, καθώς τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου φαίνεται πως ικανοποιούν ένα μέρος της αγοράς.

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον πως μετά από πολλές συνεδριάσεις, υψηλότερος τζίρος πραγματοποιούνταν, τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγο, όχι στη μετοχή της Εθνικής, ή του ΟΠΑΠ, όπως συνηθίζεται, αλλά στην Τράπεζα Κύπρου. Η διακύμανση της μετοχής σε στενότατο εύρος μεταξύ 2,24 και 2,28 ευρώ.

Συγκριτικά υψηλές συναλλαγές σημειώνονται στην μετοχή της ΔΕΗ, ενώ όπως αναφέρει η Αθηνά Καλαϊτζόγλου κρίσιμο θεωρείται το σημερινό ΔΣ της Επιχείρησης για Αλουμίνιον και ΛΑΡΚΟ. Στη μετοχή της ΔΕΗ έχουν αλλάξει χέρια περίπου 30 χιλ. μετοχές μέχρι την κορυφή των 13,26 ευρώ.

Σε μια συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών, όπως άλλωστε και η χθεσινή, αρκούν περιορισμένης έκτασης κινήσεις για να διαμορφωθεί ασθενής τάση.

Χθες με «αστείο» τζίρο υποχώρησε μέχρι και 3% ο Γενικός Δείκτης, σήμερα με περίπου τις ίδιες συναλλαγές αντιδρά και πάλι προς τις 1.750 μονάδες. Κινήσεις στα ίδια και επί τα αυτά, που δεν μας ενοχλούν βεβαίως όσο η αγορά παραμένει πάνω από τις 1.700 μονάδες.

Αυτό γιατί διευκολύνεται η «μόχλευση» σε επιμέρους μετοχές, όπως για παράδειγμα στην Μηχανική (1,24 ευρώ), Τέρνα Ενεργειακή (στα 4,62 ευρώ), Κλουκίνα-Λάππα (στα 1,40 ευρώ), ΓΕΚ-Τέρνα (στα 3,20 ευρώ), Παρνασσός (στα 1,69 ευρώ), Ελληνικά Πετρέλαια (στα 5,56 ευρώ), Ελλάκτωρ (στα 3,90 ευρώ).

Ο 20άρης με τη συνδρομή και των ΟΠΑΠ στα 22,44 ευρώ, Marfin Popular στα 1,75 ευρώ, MIG στα 2,83 ευρώ, Πειραιώς στα 5,04 ευρώ, παραμένει πολύ κοντά στις 900 μονάδες. Και αυτό δεδομένης της κατάστασης είναι κέρδος για όσους κινούνται βραχυπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v