Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ποντάρουν σε "νέο" σχέδιο διάσωσης

Πιέσεις για να μην «πεθάνει» το σχέδιο διάσωσης στις ΗΠΑ. Συντονισμένη προσπάθεια ανόδου στο Χρηματιστήριο από Alpha Bank (4,4%), MIG (3,5%) αλλά και ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο. Κέρδη 5,1% για τη ΔΕΗ, πτώση για Intralot και Tιτάνα.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Ανάδυση από τον βυθό για τον FTSE στο Λονδίνο, σημαντικός περιορισμός των απωλειών για τον DAX στη Φρανκφούρτη και «μάζεμα» του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α.

Πρόκειται βέβαια για εικονική αντίδραση του Γενικού Δείκτη, που οφείλεται στη σθεναρή αντίσταση μετοχών του FTSE 20 με αιχμή την Alpha Bank αλλά και των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, MIG.

Επειδή το… ταμπλό προεξοφλεί και «οσμίζεται» εξελίξεις, θα δίναμε περισσότερη βάση στην υπεραντίδραση της Alpha Bank προς τα 14,84 ευρώ. Κυρίως γιατί επιτυγχάνεται με αυξημένο τζίρο αξίας 6,5 εκατ. ευρώ.

Δίνουμε βάση στην υψηλού τζίρου αντίδραση της MIG προς τα 4,64 ευρώ, που αντιδρά κατά 1,75%, και στην ταχύτητα μόχλευσης της ΔΕΗ προς τα 10,62 ευρώ και του ΟΠΑΠ προς τα 22 ευρώ.

Μέσα σε 5 - 10 λεπτά όπου επιχειρείται η ανατροπή πρωταγωνιστούν όλες κι όλες 11 - 13 μετοχές, όμως επαναλαμβάνουμε πως το ταμπλό «οσμίζεται» και η κίνηση της Alpha Bank παραπέμπει, κατά την εκτίμησή μας, σε κάτι περισσότερο από τεχνικής μορφής αντίδραση.

Αντιδρά όμως και η Εθνική, με τον κ. Λάμπρο Παπακωνσταντίνου (πρόεδρος της Εθνικής - Π&Κ) να αναφέρεται νωρίτερα, με παρέμβασή του μέσω του euro2day.gr, σε πλήρη αναστολή του short selling.

Όλα αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν με την προσπάθεια «αναβίωσης του σχεδίου διάσωσης στις ΗΠΑ», με τις εξελίξεις να τρέχουν μέχρι και πριν από λίγο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v