Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ελεύθερη πτώση" στο ΧΑ - Χειρότερη όλων η ΔΕΗ

Κάτω από τις 2.900 μονάδες υποχωρεί ο ΓΔ με επιθετικές πωλήσεις σε τράπεζες, μετοχές του 20άρη. Νέα χαμηλά για ΔΕΗ (-17,7%), Intralot, συνεχίζεται η πτώση για Κύπρου. Η ΕΤΕ υποχωρεί κάτω των 30 ευρώ. Στο limit down η Altec.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε ελεύθερη πτώση οι ευρωπαϊκές αγορές. Από Φρανκφούρτη, που χάνει 3% μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών όπου ο Γενικός Δείκτης πιάνει χαμηλό στις 2.902,4 μονάδες. Τουλάχιστον για τα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης, όπου υπήρξε συντονισμένη προσφορά, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 23 εκατ. ευρώ. Όλα τους καθαρά.

Σταθερά 3,5-3,7% χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης, καθώς ο FTSE 20, στο σύνολό του «κόκκινος», υποχωρεί κατά 3,8-3,9%.

Πέραν της λίγο ως πολύ αναμενόμενης προσφοράς σε τραπεζικές μετοχές, αδιαμφισβήτητα αρνητικός πρωταγωνιστής μέσα σε αυτό το κλίμα είναι η ΔΕΗ.

Στο περίπου 17% οι απώλειες για τη μετοχή, και μετά τα όσα συμβαίνουν στην Επιχείρηση, με την τιμή να καταγράφει νέο ελάχιστο. Νέο ελάχιστο και για την Intralot στα 5,10 ευρώ, ενώ στο περίπου 5% κυμαίνεται η μέση απώλεια για τράπεζες.

Στα 15,16 ευρώ η Πειραιώς, στα 12,6 ευρώ η Eurobank, στα 7,5 ευρώ το ΤΤ, εμφανής η πίεση στην Alpha Bank, κατά 3,3% χαμηλότερα η Εθνική «παλεύει» κάτω από τα 30 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση για την μετοχή της Κύπρου.

Η τελευταία, αποτελούσε επενδυτική επιλογή της Lehman και τελικών πελατών της, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες "φεύγουν" από τη μετοχή. 

Παράλληλα, κύκλοι της τράπεζας έλεγαν στο euro2day.gr πως η Τράπεζα Κύπρου "δεν έχει τοποθετήσει ούτε ένα σεντς σε προϊόντα της Lehman".

Στο limit down o τίτλος της Altec, στα 50 λεπτά με απώλειες 20,63%.

Περίπου 110 μετοχές στο «κόκκινο», με εύλογα απογοητευτική την εικόνα για το σύνολο του ταμπλό, από την μεγάλη μέχρι την μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Και όλα αυτά σήμερα, που απ’ ότι φαίνεται το μαρτύριο της… σταγόνας θα έχει λόγω του νέου διευρυμένου ωραρίου ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v