Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κατήφεια ΑΧΕ για νέα προειδοποίηση κερδών

Δυσαρεστημένες, αν και όχι "ξαφνιασμένες", εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές από τη νέα προειδοποίηση κερδών που εξέδωσε η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Κατήφεια ΑΧΕ για νέα προειδοποίηση κερδών
Δυσαρεστημένες, αν και όχι "ξαφνιασμένες", εμφανίζονται οι χρηματιστηριακές από τη νέα προειδοποίηση κερδών που εξέδωσε η ΔΕΗ.

Αν και η Marfin Analysis αναμένει βελτίωση των επιδόσεων της Επιχείρησης για το 2009, λόγω κυρίως του μηχανισμού προσαρμογής σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων, τονίζει ότι το αβέβαιο περιβάλλον σε συνδυασμό με τις μέτριες ταμειακές ροές καθιστά το σχέδιο χρηματοδότησης των κεφαλαιουχικών δαπανών της ΔΕΗ περισσότερο απαιτητικό.

Από την πλευρά αυτή, συνεχίζει η Marfin, η ανακοίνωση του επιχειρηματικού σχεδίου μέσα στον Οκτώβριο λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, καθώς αναμένεται να περιέχει συγκεκριμένους στόχους για τα έτη 2008 - 2015.

Πιθανή υποβάθμιση των προβλέψεών της για το 2008 βλέπει τώρα η Proton, επισημαίνοντας ότι αναμένει τις ζημίες της ΔΕΗ στα 98,4 εκατ. ευρώ για το 2008.

Αυτή είναι η δεύτερη προειδοποίηση κερδών μέσα σε μόλις δύο μήνες, επισημαίνει η Alpha Finance, που θυμίζει ότι είχε προβλέψει ότι το 2008 θα είναι έτος ζημιών και το 2009 θετική χρονιά. Ωστόσο, υπογραμμίζει, αν οι ζημίες ξεπεράσουν το επίπεδο των 200 - 250 εκατ. ευρώ, μια σημαντική "αναστροφή" κατά το επόμενο έτος θα είναι δύσκολη.

Προφανώς "μία ακόμη δέσμη κακών νέων για τη ΔΕΗ", αναφέρει η Εθνική - P&K, που πιθανότατα θα επιφέρει περαιτέρω πίεση στη μετοχή, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Η χρηματιστηριακή διατηρεί "επιφυλακτική" στάση έναντι της Επιχείρησης.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 13,45% στα 11,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v