Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μειώνει την τιμή-στόχο η JP Morgan

Στα 20 ευρώ ανά μετοχή, από 46 ευρώ προηγουμένως, μείωσε την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η JP Morgan (30/9), υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε "neutral" από "overweight" και αφαιρώντας την από τη focus list των αναλυτών.

ΔΕΗ: Μειώνει την τιμή-στόχο η  JP Morgan
Στα 20 ευρώ ανά μετοχή, από 46 ευρώ προηγουμένως, μείωσε την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η JP Morgan, με έκθεσή της στις 30/9, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε "neutral" από "overweight" και αφαιρώντας παράλληλα τη ΔΕΗ από τη focus list των αναλυτών.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι προχώρησε στην υποβάθμιση αυτή εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας, κάνοντας παράλληλα λόγο για έλλειψη αξιοπιστίας των πληροφορικών συστημάτων, κάτι που αποτελεί και αιτία ανησυχίας στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Αναφερόμενη στην προειδοποίηση που εξέδωσε η ΔΕΗ για χειρότερα αποτελέσματα το β΄ τρίμηνο, η JP Morgan τονίζει ότι μόλις πριν από έναν μήνα η διοίκηση της Επιχείρησης είχε πει πως ανέμενε να έχει οριακά κέρδη το β΄ εξάμηνο. Ως εκ τούτου, εξηγεί ο διεθνής οίκος, η προειδοποίηση της ΔΕΗ σε αυτή τη φάση αποτελεί έκπληξη και ταυτόχρονα προβληματίζει, καθώς το κόστος του πετρελαίου και τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων δεν έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες (και αν μη τι άλλο, η μέση τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει).

Σε επικοινωνία με την Επιχείρηση, επισημαίνει η JP Morgan, η ΔΕΗ δήλωσε ότι η προειδοποίηση εκδόθηκε γιατί η διοίκηση τώρα έλαβε τα στοιχεία για τον Αύγουστο και τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο, τα οποία δείχνουν πιο αδύναμες του αναμενομένου επιδόσεις.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου στα 10,06 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v