Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερινά "κεσάτια" στη Σοφοκλέους

Σταθερά χαμηλότερα των 3.400 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να παραπέμπει σε συνεδρίαση... ημιαργίας. Υποχωρούν Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, αντιδρούν οι μετοχές των 3Ε, ΟΤΕ και Βιοχάλκο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χαμηλότερα κλίνουν βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, φτάνοντας μέχρι και 1,2% για τον DAX στη Φρανκφούρτη.

Τα συμβόλαια του S&P 500 παραπέμπουν σε ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα του δείκτη προς τις 1.251 μονάδες.

Την τελευταία μία και πλέον ώρα στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης παραμένει σταθερά πιο κάτω από τις 3.400 μονάδες, προσεγγίζοντας και πάλι το χαμηλό ημέρας των 3.373 μονάδων, με τον όγκο συναλλαγών να εμφανίζεται ιδιαίτερα περιορισμένος, στα 63 εκατ. ευρώ, στις 14:20.

Αυτό καθώς η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί κατά 2,6% στα 18,90 ευρώ, η Eurobank και η Alpha Bank χάνουν από 1,3% και 1,7% αντίστοιχα, ενώ από τον FTSE κρατούν ακόμη Coca Cola, OTE, Βιοχάλκο και λιγότερο η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σταθερά κάτω από τα 30 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, σε επιβεβαίωση μιας κίνησης που είχαν προεξοφλήσει ορισμένοι Έλληνες αναλυτές (ενδεικτικά, ενθυμούμεθα τα παιδιά της Fortius) και με τη διαγραμματική απεικόνιση της μετοχής να παραπέμπει προς τα 29,5 ευρώ, ενδεχομένως και τα 29,2 ευρώ, σε αυτή τη φάση.

Σχετικά μοιρασμένη η εικόνα ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με 85 τίτλους στο πράσινο, κυρίως από τη χαμηλότερη και χαμηλότατη αποτίμηση (Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, Κλωνατέξ, ΑΕΓΕΚ και ακόμη ορισμένων από αυτή την κατηγορία).

Ανοδικά διαμορφώνεται η μετοχή του ΟΛΠ στα 22,48 ευρώ, της ΑΒ Βασιλόπουλος στα 41,80 ευρώ, του Μαΐλλη στο 0,66 ευρώ και ελάχιστων ακόμη με άξια λόγου εμπορευσιμότητα.

Αυτό όπως που προέχει κατά την εκτίμησή μας και όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση είναι η εκ νέου δοκιμασία των χαμηλών ημέρας στις 3.373 μονάδες, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης, σε πρώτη φάση, προς τις 3.350 μονάδες.

Κίνηση που μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι ίσως και στην αυριανή συνεδρίαση.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v