Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Ξανά πίσω στην άμυνα

Το χθεσινό γύρισμα στη Wall και οι υπεραξίες που έχουν πρόσφατα κερδηθεί παραπέμπουν σε διόρθωση βασικών δεικτών και μετοχών. Κατ' αρχάς έως την πρώτη περιοχή στήριξης και στη συνέχεια ανάλογα με την πορεία των ξένων αγορών.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σε αναζήτηση άμυνας και στηρίξεων βρίσκονται αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά οι παίκτες.

Περισσότερο οι βραχυπρόθεσμοι και όσοι κινούνται με γνώμονα το Τ+3 και κυρίως εκείνοι που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή της διπλής κορυφής χθες και προχθές.

Το μήνυμα που έστειλε αργά χθες το βράδυ η Wall ήταν καθαρό, παραπέμποντας σε αναμενόμενη μεν αλλά αδιευκρίνιστης προς το παρόν έκτασης υποχώρηση βασικών δεικτών και μετοχών.

Θεωρώντας από χθες αντίσταση τις 3.517 μονάδες, και συνδέοντας την κίνηση του Χ.Α. με τη διαφαινόμενη διόρθωση του S&P 500 από τις 1.290 μονάδες, μεταφέρουμε για τις πρώτες στηρίξεις την άμυνά μας.

Προς την περιοχή των 3.440 - 3.450 μονάδων για τον Γ.Δ. και προς τις 1.890 μονάδες για τον FTSE-20.

Από την άλλη, η αποκόμιση σημαντικών βραχυπρόθεσμων αποδόσεων σε Εθνική, Eurobank αλλά και Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και σε ακόμη ορισμένες μετοχές του 20άρη αφήνει ανοιχτό το πεδίο κατοχύρωσης κερδοφόρων θέσεων, από χαρτοφυλάκια που ακολουθούν την τάση, διεθνώς.

Εάν η τάση διεθνώς παραπέμπει σε ελεγχόμενη διόρθωση, τότε η υποχώρηση βασικών δεικτών, μετοχών στο Χ.Α. θα πρέπει να αναμένεται κατά τι μεγαλύτερη.

Μέχρι την πρώτη στήριξη.

Η Εθνική έχει δώσει σημαντικά κέρδη από τα χαμηλά των 24,88 ευρώ, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μίας εκ νέου υποχώρησης προς τα 30,20 ή ακόμη και χαμηλότερα προς τα 29,8 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η συνέχεια θα εξαρτηθεί από την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς ο DAX ξεκινούσε με απώλειες 0,6% - 0,7% χαμηλότερα και οι πρώτες «φρέσκες θέσεις» πώλησης στην αγορά παραγώγων παρέπεμπαν σε υποχώρηση μέχρι και 1,2% - 2%, στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια θεαματική μεταβολή στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Εν κατακλείδι, περιμένουμε την αγορά χαμηλότερα, καταρχήν στις πρώτες στηρίξεις του Γ.Δ. και του FTSE-20, και στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, θα πορευτούμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v