Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψύχραιμη κατοχύρωση θέσεων στη Σοφοκλέους

Μέχρι και 0,6% χαμηλότερα οδηγεί την αγορά, σε επίπεδο Γ.Δ., η κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων. Χαμηλότερα Εθνική, Eurobank και νέες πιέσεις σε ΟΤΕ, ενώ από τον 20άρη ξεχωρίζουν μόνο ΟΠΑΠ, Τ.Τ.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χαμηλότερα κατά 0,6% διαμορφώνεται στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης ο Γ.Δ., καθώς από τον 20άρη ανοδικά κινούνται ΟΠΑΠ και Τ.Τ.

Στις μετοχές της Εθνικής και της Eurobank επιχειρείται εκ νέου κατοχύρωση θέσεων μέχρι και 0,97% και 0,75% αντίστοιχα, στα 30,60 και στα 15,88 ευρώ.

Χαμηλότερες τιμές διαμορφώνονται για τη ΔΕΗ στα 22,06 ευρώ, την Κύπρου στα 8,94 ευρώ, τον ΟΤΕ στα 14,18 ευρώ, αλλά και των Motor Oil, MPB, Coca Cola και Πειραιώς.

Ο 20άρης στις 1.921 μονάδες (κατά 0,72% χαμηλότερα) παρουσιάζει σχετικά ελεγχόμενη συμπεριφορά με την τεχνική απεικόνισή του να παραπέμπει σε περιθώριο περαιτέρω μικρής διόρθωσης στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Σε τιμές χαμηλότερα των 1.915 μονάδων μένει να φανεί η διάθεση όσων κατοχυρώνουν θέσεις αλλά και εκείνων που απορροφούν την προσφορά, ενώ πιθανή διάσπαση των 1.910 μονάδων θα μπορούσε να αυξήσει κατά τι τις ρευστοποιήσεις.

Όμως, πρόκειται, κατά την εκτίμησή μας, για επίπεδα τιμών που τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς και πάντα με γνώμονα την ενδοσυνεδριακή διακύμανση μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Ενδέχεται από αυτές τις δύο τιμές να υπάρξει κάποιας μορφής αντίδραση, εάν και εφόσον βέβαια το κλίμα στις ξένες αγορές συνηγορήσει υπέρ ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Μέχρι τότε ενδιαφέρον παρουσιάζει βεβαίως η διακύμανση της Εθνικής, της Eurobank, της Κύπρου αλλά και του Μυτιληναίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v