Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Πτώση 11,4% στα κέρδη "βλέπουν" οι αναλυτές

Πτώση κατά 11,4%, στα 173,9 εκατ. ευρώ, θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Τι εκτιμούν Alpha Finance και Eurobank Sec.

3E: Πτώση 11,4% στα κέρδη βλέπουν οι αναλυτές
Πτώση κατά 11,4%, στα 173,9 εκατ. ευρώ, θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola το β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι ίδιοι αναμένουν μείωση του όγκου κατά 4,2% σε 591 μονάδες, υποχώρηση των EBIT κατά 9,3% στα 245,4 εκατ. ευρώ, αλλά αύξηση των πωλήσεων κατά 5,9% στα 1,954 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνουν, οι επιδεινούμενες συνθήκες στην αγορά καθώς και το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών, λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου, θα έχουν αρνητική επίδραση στις επιδόσεις της Coca Cola.

Η Alpha Finance, στο πρωινό της report, αναφέρει ότι μια διψήφια πτώση στα EBIT του β’ τριμήνου είναι πιθανή, ενώ σημειώνει πως μια θετική έκπληξη στα ΕΒΙΤ, σε σχέση με το consensus, θα υποδήλωνε ότι η Coca Cola θα υπερβεί το guidance που έχει δώσει για το β’ εξάμηνο του 2008, που θα σημαίνει ότι η διοίκηση της εταιρείας μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις πιέσεις σε επίπεδο κόστους και τις μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες σε ορισμένες χώρες.

Από την πλευρά της, η Eurobank Sec αναμένει αύξηση του όγκου κατά 4,4% το β’ τρίμηνο της χρήσης, σε 592,7 μονάδες και πωλήσεις αυξημένες κατά 6,2% στα 1.958,9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αναμένει υποχώρηση των ΕΒΙΤ κατά 9,3% στα 245,4 εκατ. ευρώ και πτώση των καθαρών κερδών κατά 11,4% στα 173,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως στην παρούσα φάση θεωρεί πως οι αναθεωρημένοι στόχοι της διοίκησης της Coca Cola για αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 5-8% στην χρήση του 2008 είναι επιτεύξιμοι, ενώ εκτιμά πως θεμελιωδώς η μετοχή μπορεί να κινηθεί υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Τα αποτελέσματα της Coca Cola για το β’ τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου, πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v