Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Βελτίωση μεγεθών αναμένουν οι αναλυτές

Βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας Κύπρου, σε επίπεδο τόσο α΄ εξαμήνου όσο και β΄ τριμήνου, αναμένουν οι αναλυτές.

Κύπρου: Βελτίωση μεγεθών αναμένουν οι αναλυτές
Βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας Κύπρου, σε επίπεδο τόσο α΄ εξαμήνου όσο και β΄ τριμήνου, αναμένουν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα:

Άνοδο της τάξης του 3,4% εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Κύπρου στο α΄ εξάμηνο και θα διαμορφωθούν στα 237,4 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, προμήθειες και τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 381,3 εκατ. ευρώ (+5,2%), στα 94,6 εκατ. ευρώ (+5,6%) και στα 243,3 εκατ. ευρώ (+6,2%) αντίστοιχα.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, κάνουν λόγο για άνοδο της τάξης του 6,86% των καθαρών κερδών της Τράπεζας Κύπρου το α΄ εξάμηνο, στα 244,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν 5% υψηλότερα, στα 380,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από αμοιβές προβλέπονται 6,6% αυξημένα, στα 98,5 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός κύκλος εργασιών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Bloomberg, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 528,6 εκατ. ευρώ, βελτιωμένος κατά 3%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα εκτιμώνται στα 242,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6%. Αντιθέτως, οι προβλέψεις για επισφάλειες υπολογίζεται ότι θα υποχωρήσουν κατά 10,4% στα 29,2 εκατ. ευρώ.

Για το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Εθνική - Π&Κ αναμένει άνοδο των καθαρών κερδών κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, διαμορφούμενα στα 131 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή προβλέπει διαμόρφωση των καθαρών εσόδων από τόκους στα 195 εκατ. ευρώ (+5%) και αύξηση των αμοιβών κατά 4% στα 50 εκατ. ευρώ. Επίσης, αναμένει λειτουργικά έξοδα ύψους 159 εκατ. ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Κύπρου θα ανακοινωθούν σήμερα, 24/7, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v