Απορροφώνται οι προσφορές σε ΟΤΕ - Cosmote

Με συγκρατημένες συναλλαγές επιδιώκεται η στήριξη της αγοράς μέσω της απορρόφησης της προσφοράς που εκδηλώθηκε σε ΟΤΕ και Cosmote. Οι θεσμικοί ακολουθούν τακτική άμυνας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις στο ΧΠΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσοχή στην άμυνα για να εξασφαλισθούν τα νώτα, δηλαδή η στήριξη της αγοράς, και στη συνέχεια ανάλογα των εξελίξεων και στην Cosmote θα κινηθεί η αγορά.

Μέχρι στιγμής διαπιστώνεται πως με συγκρατημένες συναλλαγές (18 εκατ. ευρώ, 12:20) επιδιώκεται ”στήριξη” του Δείκτη, του FTSE 20 μέσω της απορρόφησης της προσφοράς που εκδηλώθηκε σε ΟΤΕ, Cosmote.

Όπως αναναμένονταν η αρχική πτώση των δύο... ευαίσθητων μετοχών αντισταθμίστηκε από αγορές στις Εθνική, Alpha και λιγότερο Eurobank. Από τη στιγμή όμως που ελέγχθηκε η προσφορά, κυρίως η διάθεση των ξένων θεσμικών, βγήκαν αγοραστές από δύο εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια σε ΟΤΕ, Cosmote οδηγώντας τις μετοχές σε υψηλότερες, θετικές, τιμές.

Αποτελεί, άλλωστε, κοινή εκτίμηση πως το μέσο κόστος κτήσης των θεσμικών στο μετατρέψιμο ομολογιακό του οργανισμού ενεργοποιεί τα αγοραστικά αντανακλαστικά τους, οσάκις η τιμή υποχωρεί προς τα 17 ευρώ. Να συνεκτιμηθεί ότι την αντίδραση της μετοχής του Οργανισμού ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης η Ιντρακόμ, σε αντίθεση με την Panafon, όπου υπάρχει ακόμη προσφορά.

Κατά συνέπεια έχοντας εξασφαλίσει σε σημαντικό βαθμό τις στηρίξεις των 2.370 και 1.270 μονάδων για τον Γενικό και τον FTSE 20 γίνονται οι πρώτες ανανεώσεις συμβολαίων, προσβλέποντας κατ’ αρχήν σε σταθεροποίηση και λιγότερο σε άνοδο, που μπορεί να έρθει άμεσα στη συνέχεια.

Δεδομένου ότι απομένουν δύο μόνο συνεδριάσεις μέχρι τη λήξη των ΣΜΕ Μαρτίου, ισχυρή ιδιωτική ΑΧΕ με παράδοση στα Παράγωγα (και δη σε short θέσεις) εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος των ανανεώσεων θα γίνει μετά τις 16:00 και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης στο ΧΠΑ, εφόσον προκύψει κάτι πιο συγκεκριμένο για την Cosmote από τη γενική συνέλευση του Οργανισμού. Ειδάλλως, οι συγκεκριμένες θέσεις θα αλλάξουν μήνα, στην αρχή της αυριανής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v