Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ χάλασαν το κλίμα

Αν και η νέα εβδομάδα ξεκίνησε ανοδικά (παρά τις σφοδρές βροχοπτώσεις στο κλεινόν άστυ), οι αγοραστές παρέμειναν επιφυλακτικοί με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να γυρίσει αρνητικά, βοηθούσης και της νέας δικαστικής παρέμβασης στον ΟΤΕ.

Επιφυλακτικοί στην πλειονότητα τους, λόγω ΟΤΕ, οι εγχώριοι θεσμικοί, δεν προχώρησαν στις αγορές που είχαν προγραμματίσει, ελλείψει ιδιαίτερου ενθουσιασμού, που μετά τη 1:30 υπερίσχυσε και μεταξύ των μικρότερων ”παικτών” της αγοράς.

Χαμηλός αναλογικά ο τζίρος, στα 105 εκατ. ευρώ, με το κλείσιμο του δείκτη στις 2.436,25 μονάδες να μην θεωρείται και τόσο αντιπροσωπευτικό της τάσης.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι πως πολλές μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ”γύρισαν” καθώς μειώθηκε αισθητά η ζήτηση.

Οι νέες δικαστικές εξελίξεις, αυτή τη φορά, με επίκεντρο τον ΟΤΕ, μόλις 2 μέρες πριν τη γ.σ, μπορεί να μην επηρέασαν ιδιαίτερα τη μετοχή του οργανισμού (17,74 ευρώ) αναμφίβολα όμως διαμόρφωσαν κλίμα.

Είναι γεγονός, πως η αγορά περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν θα ανανεωθεί ή όχι η θητεία του προέδρου και δ/ντος συμβούλου του οργανισμού, ενδεχόμενο για το οποίο κατά 40%... ευθύνη φέρει το δημόσιο, δηλαδή η κυβέρνηση.

Από τους επιμέρους δείκτες, οι μόνοι που κάπως κρατήθηκαν ήταν του Λιανικού Εμπορίου, συμμετοχών και Εταιριών Επενδύσεων. Περί τις 109 μετοχές αποκόμισαν κέρδη με το Νεώριο στην κορυφή (+17,8%), καθώς ο… Σκαραμαγκάς περνά έμμεσα στον αμερικανό αγοραστή της γερμανικής HDW.

Από τις μετοχές του εικοσάρη, η ΕΠΑΤΤ έκλεισε υψηλότερα (4,52 ευρώ), ενώ συνέχισε να προβληματίζει με τη συμπεριφορά της η Πειραιώς (7,56 ευρώ). Στα 10,7 ευρώ η Cosmote, η διοίκηση της οποίας περιμένει με ανάλογο ενδιαφέρον την αυριανή γ.σ

Οι Εθνική (25,4 ευρώ), Alpha (18,4 ευρώ), 3Ε (15,9 ΕΥΡΏ), Τιτάν, (40,2 ευρώ) βρίσκονται σε κομβικό σημείο, από το οποίο εξαρτάται πλέον η μεσοπρόθεσμη τους πορεία.

Απαιτούνται κατά συνέπεια τουλάχιστον 2 ακόμα συνεδρίασεις για να θεωρηθεί ότι διαμορφώνεται σταθερότερη τάση, που μέχρι στιγμής πάντως παραμένει ανοδική. Στα υπ’ όψιν και το σημερινό κλείσιμο της Eurobank (14,52 ευρώ), όπου και σε αυτή την περίπτωση επιχειρείται μεταστροφή της τάσης σε μεσοπρόθεσμα ανοδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v