Τεχνικές κινήσεις στη Σοφοκλέους

Ακρως τεχνικές κινήσεις λαμβάνουν χώρα στη σημερινή συνεδρίαση στο XAA, καθώς οι ενασχολούμενοι φαίνεται πως επιθυμούν να δούν ένα ακόμη θετικό κλείσιμο (το πέμπτο κατά σειρά) πάνω από τις 2.400 μονάδες. Η εξέλιξη αυτή ισχυροποιεί την περιοχή των 2.425 μονάδων

Με απόλυτα τεχνική προσέγγιση κινείται η αγορά, διαμορφώνοντας την πεποίθηση ότι η υπόθεση άνοδος βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και μόνο το γεγονός ότι ένα πέμπτο κατά σειρά κλείσιμο υψηλότερα των 2.400 μονάδων ισχυροποιεί μία μεσοπρόθεσμη περιοχή πέριξ των 2.425 σε ”στήριξη”, αποτελεί αναμφίβολα θετική ένδειξη.

Ηπια η συμπεριφορά στον ΟΤΕ, που με την περίπου μισή, της χθεσινής, εμπορευσιμότητα αντιδρά προς τα 17,8 ευρώ, την ίδια στιγμή που Alpha, Εμπορική και Εθνική με... ασήμαντο τζίρο κινούνται οριακά γύρω από το χθεσινό τους κλείσιμο.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση επιμέρους δεικτών, ο FTSE-20 κυμαίνεται στο εύρος 1.315 – 1.320, εμφανίζοντας ισχυρότερη τάση απ’ ό,τι ο Μid 40. Σε αυτό συμβάλλει η αντίδραση των Βιοχάλκο προς τα 8,4 ευρώ, της Ιντρακόμ προς τα 9,3 ευρώ, της Κόκα κόλα προς τα 16, της Panafon στα 6,12 και στα 10,6 ευρώ της Cosmote.

Από τις μετοχές εταιριών μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, εάν εξαιρεθούν οι Nexans, Κλωνατέξ, θετική έκπληξη αποτελεί η αντίδραση του Βάρδα, με συναλλαγές (150.000 τεμάχια) που παραπέμπουν στην τοποθέτηση θεσμικού.

Το καλύτερο δυνατό σενάριο, αυτό που εξαρχής αναφέρθηκε, αφορά στο κλείσιμο του Δείκτη, οριακά έστω, υψηλότερα απ’ ό,τι χθες, με τζίρο 115-120 εκατ. ευρώ. Για τις συναλλαγές υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη, αν επιτευχθεί τελικά ο στόχος, έστω και οριακά. Επόμενη βραχυπρόθεσμη αντίσταση για την αγορά έχει διαμορφωθεί στο εύρος 2.465 – 2.480.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v