Νέα ανοδική κίνηση με αιχμή ΟΤΕ, Panafon, Εθνική

Η χθεσινή προσπάθεια υποτίμησης της αγοράς, εγκαταλείφθηκε στη γέννησή της καθώς, σήμερα, γίνονται προσπάθειες ανόδου στο ΧΑΑ με αιχμή τηλεπικοινωνιακές μετοχές όπως ο ΟΤΕ και η Panafon, ενώ στην προσπάθεια συνηγορούν και άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η προσπάθεια υποτίμησης της αγοράς, που επιχειρήθηκε κυρίως χθες και μέσω διαρροής ανάλογων φημών, θα πρέπει να εγκαταλείφθηκε στη γέννησή της, σήμερα.

Οι πρώτες εντολές αγοράς που δόθηκαν σε συγκεκριμένες μετοχές (ΟΤΕ, Panafon και Εθνική) ξεκαθάρισαν εξ’ αρχής τους σκοπούς όσων ήταν αντίθετοι σε αυτή την προσπάθεια. Ακολούθησαν βέβαια στη συνέχεια μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης (Ιντρακόμ, Cosmote, Alpha, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο και ορισμένες ακόμη) για να διαμορφωθεί ανάλογη τάση και μεταξύ όσων δραστηριοποιούνται στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Αποτέλεσμα ήταν, η αύξηση σε ικανοποιητικά επίπεδα των συναλλαγών, στα περίπου 27 εκατ. ευρώ, την πρώτη ώρα, η ώθηση του Δείκτη πέραν των 2.430 μονάδων, η προσέγγιση των 2.450 μονάδων και το ”γύρισμα” short θέσεων –κυρίως στον FTSE 20- και πάλι σε long. Το γεγονός και μόνο πως η αγορά για τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση ”κρατά” τις 2.400 μονάδες ενισχύει την εκτίμηση πως το ”πάνω χέρι” σε αυτή τη φάση, έχουν θεσμικοί και χαρτοφυλάκια που επιθυμούν άνοδο της αγοράς.

Βραχυπρόθεσμα αιχμή του ενδιαφέροντος μπορεί να αποτελέσει και πάλι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, όπως φαίνεται και από την επιθετικότητα των αγοραστών κυρίως στην Panafon, λόγω και της επικείμενης καθοριστικότατης γενικής συνέλευσης του ΟΤΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v