Οι τράπεζες οδηγούν το χορό στη Σοφοκλέους

Παραμένει έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί στη Σοφοκλέους τόσο στα βαριά χαρτιά όσο και στην περιφέρεια. Σημαντικά κέρδη για Εθνική (4,22%), ΟΤΕ (2,04%), Αlpha (2,20%), Eurobank (3,83%) και Intracom (4,63%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με περίπου 20 εκατ. ευρώ την προηγούμενη ώρα υπερέβη τις 2.427 (ενδοσυνεδριακά ”υψηλό” της προηγούμενης Τρίτης) ο δείκτης, ωθώντας τον πήχη ψηλότερα.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον, που ενεργοποιήθηκε μετά τις 14.00 και πάλι σε μετοχές του FTSE-20 (αιχμή παραμένει η Εθνική, η Eurobank, η Panafon και ο Cosmote), φέρνει την αγορά πολύ κοντά σε μεσοπρόθεσμο κομβικό σημείο. Στην περίπτωση που η σημερινή συνεδρίαση κλείσει υψηλότερα των 2.428 μονάδων, με συναλλαγές περισσότερες των 105 εκατ. ευρώ, θα αναφερόμαστε σε ισχυροποιούμενη ανοδική –όχι βραχυπρόθεσμη- τάση.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τρίτης, οι συναλλαγές είχαν φτάσει τα 105 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης είχε κλείσει στις 2.406 μονάδες, επίπεδα απ’ όπου δρομολογήθηκε η διόρθωση – επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 2.310 μονάδων μέχρι και την περασμένη Πέμπτη.

Αναμφίβολα με βάση πλειάδα ενδείξεων, συμπεριλαμβανόμενης και της κίνησης... Μαρινόπουλου, κινείται και πάλι ο τραπεζικός κλάδος και όχι μόνο με αφορμή τις επανατοποθετήσεις εγχώριων θεσμικών.

Στην περίπτωση που ο δείκτης κλείσει χαμηλότερα των 2.425 μονάδων (κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εφόσον οι αγοραστές της Πέμπτης σπεύσουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους), η όποια τάση θα διαμορφωθεί στις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v