Αντανακλαστική αντίδραση στο ΧΑΑ

Αναμενόμενη θεωρείται η αντανακλαστική αντίδραση της Σοφοκλέους, η οποία αντιδρά για δεύτερη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες, που πλησίασε τις 2.310 μονάδες. Παραμένει ζητούμενο εάν η αντίδραση θα είναι βραχυπρόθεσμη ή θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της διόρθωσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμενόμενη και καθαρά αντανακλαστική η αντίδραση της αγοράς, καθώς το κύμα μαζικών ρευστοποιήσεων τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις έφερε την αγορά προς την στήριξη των 2.310 μονάδων.

Από τη συγκεκριμένη περιοχή ο Δείκτης αντιδρά για δεύτερη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες, έχοντας πραγματοποιήσει ένα ενδοσυνεδριακά ”υψηλό” την Τρίτη στις 2.425 μονάδες. Οι συναλλαγές των περίπου 35 εκατ. ευρώ (12:25) παραπέμπουν σε προσδοκώμενο τζίρο 75 – 90 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Το θετικό για σήμερα είναι πως η αγορά αντιδρά συνολικά και με τις μετοχές εκείνες που είχαν πιεστεί σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά κυρίως όσες είχαν διατηρήσει τα θετικά τους αντανακλαστικά και στις προηγούμενες δύσκολες συνεδριάσεις.

Τεχνικά η αγορά, με την προϋπόθεση ότι θα καλύψει πλήρως και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης το χθεσινό ”κενό” που δημιούργησε το πτωτικό άνοιγμα, μπορεί να αντιδράσει και πάλι προς τις 2.425 μονάδες.

Το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια είναι σε άμεση συνάρτηση με τις διεθνείς αγορές, τις διαθέσεις των θεσμικών, τις θέσεις ”αγοραστών” συγκεκριμένων παιχτών στα Παράγωγα και του τζίρου που θα πραγματοποιηθεί προς εκείνα τα επίπεδα. Θα φανεί δηλαδή αν θα μιλάμε για ακόμη μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση ή αν θα πρόκειται για ανοδική φάση μακρύτερης διάρκειας, κάτι που θα σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της διόρθωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v