Καλά κρατεί ο χορός των πιέσεων στο ΧΑΑ

Τα άσχημα εταιρικά νέα σε συνδυασμό με το όργιο της φημολογίας στον επιχειρηματικό στίβο επηρέσαν σε σημαντικό βαθμό τη Σοφοκλέους. Στα χαρακτηριστικά η ”αποχώρηση” των αλλοδαπών θεσμικών ανεξαρτήτως κόστους (Εμπορική, Πειραιώς) και οι συνεχιζόμενες ρευστοποιήσεις στην Intracom.

Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο για τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς από το πρωί έγινε προφανές ότι η Σοφοκλέους όχι μόνο αδυνατούσε να συντηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή των 2.350 μονάδων, αλλά παράλληλα εφικτό ήταν το σενάριο υποχώρησης προς τις 2.300 μονάδες, το οποίο επιβεβαιώθηκε εν μέρει.

Το κατεξοχήν αρνητικό σημείο αναφοράς υπήρξε η ”αποχώρηση” των αλλοδαπών θεσμικών χαρτοφυλακίων ανεξαρτήτου του κόστους καταγραφής αρνητικών υπεραξιών, αφού τόσο στην Εμπορική όσο και στην Πειραιώς από το άνοιγμα έδειξαν την απροθυμία τους να παραμείνουν τοποθετημένοι, οδηγώντας τον τίτλο της πρώτης στο –7,4% και της δεύτερης στο –8,6%.

Σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά έντονες ρευστοποιήσεις στους τίτλους συμφερόντων του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, με την Intracom να καταγράφει ζημιές 5,3%, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 2.332,89 μονάδες, ζημιωμένος κατά 1,98%.

Η σημαντικά αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα (141 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 8,5 εκατ. αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων) υπήρξε απόρροια της μεγάλης προσφοράς τίτλων υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Περιφέρεια να κινείται σπασμωδικά χαμηλότερα, με μόλις 17 μετοχές να συγκρατούνται σε θετικό έδαφος.

Εως ότου ξεκαθαρίσει το εγχώριο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, και κυρίως έως ότου υποχωρήσει η άκρατη φημολογία που φέρει και άλλους επιχειρηματίες αλλά και ανώτατα στελέχη εισηγμένων ΔΕΚΟ να βρίσκονται στο ”μικροσκόπιο” της εισαγγελίας, η αγορά ενδέχεται να συνεχίσει τη διολίσθησή της προς τα χαμηλά του 2001 (2.000 – 2.100 μονάδες), τάση που αν μη τι άλλο επιβεβαιώθηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο σήμερα.

Στις συναλλαγές μέσω πακέτων πρέπει να σημειωθούν 250.000 τεμάχια της Aspis Bank στα 5,3 ευρώ, 49.243 τεμάχια ΟΤΕ στα 17,1 ευρώ και 297.900 τεμάχια Folli-Follie στα 21,54 Ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v