Τεχνικές κινήσεις στη Σοφοκλέους

Κινήσεις τεχνικής φύσεως παρατηρούνται στη Σοφοκλέους, με το Γενικό Δείκτη να έχει βρεθεί κάτω από το ”χαμηλό” του εύρους 2.395-2.405 εν αναμονή και της ολοκλήρωσης των ανακοινώσεων για τα εταιρικά αποτελέσματα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχής η ροή των αποτελεσμάτων, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για την πλειονότητα των εισηγμένων, αλλά και τους βασικούς - επιμέρους δείκτες. Στο ημίωρο 14.30 – 15.00 ο Δείκτης προσέγγισε δύο φορές το ”χαμηλό” του εύρους 2.395 – 2.405, επιβεβαιώνοντας τη βραχυπρόθεσμης σημασίας ανθεκτικότητα των 2.380 μονάδων. Η συγκεκριμένη τιμή (2.380) αναδεικνύεται μέχρι και για αύριο χρήσιμη βάση στήριξης - σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Το ότι οι συναλλαγές κινούνται ακριβώς όπως είχε προεκτιμηθεί φανερώνει πως μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία πωλητών - αγοραστών, και πρακτικά ”κουμπώνουν” οι εντολές μεταξύ τους. Κάτι τέτοιο συμβάλλει στη σταθεροποίηση της αγοράς και ορισμένων βασικών δεικτών. Για παράδειγμα, ο FTSE 20 προσπαθεί να κρατήσει τις 1.300 μονάδες με ισχυρότερη τάση απ’ ό,τι ο MID 40, ενώ την ασθενέστερη συμπεριφορά εμφανίζει ο SC 80.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, η δυσάρεστη έκπληξη των ΕΛΠΕ δεν θεωρείται και τόσο απρόσμενη από όσους παρακολουθούν από κοντά την εταιρία. Οι συγκεκριμένες πηγές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο διευκολύνει την… ευχερέστερη διάθεση του μειοψηφικού ποσοστού των ΕΛΠΕ στον ενδιαφερόμενο στρατηγικό.

Για την επόμενη ώρα απαιτείται η ”συντήρηση” του Δείκτη κυρίως με αιχμή την Εθνική, ενώ τυχόν υπέρβαση, έστω και ενδοσυνεδριακά, των 2.401 μονάδων θα ήταν το ιδανικότερο τεχνικό ζητούμενο για σήμερα. Οι δε συναλλαγές με βάση τις υπάρχουσες εντολές αγοράς - πώλησης θα πρέπει να δώσουν έναν τζίρο της τάξης των 12 - 15 εκατ. ευρώ στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v