Επανήλθαν τα κέφια στη Σοφοκλέους;

Θετική υπήρξε και η σημερινή εικόνα της Σοφοκλέους, όπου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για ”βαριά χαρτιά”, αλλά και τίτλους της περιφέρειας. Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, δείγμα της επιφυλακτικότητας του επενδυτικού κοινού.

Θετικότατη η σημερινή εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους η Σοφοκλέους φάνηκε να ”ακολουθεί” τις Ευρωαγορές, παραμερίζοντας προς το παρόν τα όσα την απασχόλησαν τη τελευταία εβδομάδα.

Μοναδική επιφύλαξη η αναρρίχηση της αγοράς με ”μικρή” - συγκριτικά – συναλλακτική δραστηριότητα, αφού ο τζίρος διαμορφώθηκε εκ νέου κάτω από τα 100 εκ. ευρώ (104 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,2 εκ. αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων), ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας που διακρίνει ακόμη τους μικροεπενδυτές, οι οποίοι θα χρειαστούν κατά τα φαινόμενα αρκετές συνεδριάσεις σαν τη σημερινή για να ”επιστρέψουν” στο ΧΑΑ.

Παρά ταύτα, ουδείς μπορεί να αγνοήσει την επανεμφάνιση ξένων θεσμικών ως αγοραστών στη Panafon ( 2,9%), για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, και τον ΟΤΕ (3,2%), στον οποίο φαίνεται ότι τα 17 ευρώ αποτελούν ισχυρότατη βάση.

Η τάση αντίδρασης της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με επίκεντρο πάντα τις τηλεπικοινωνίες, ”εδραιώθηκε” από τις τράπεζες, οι οποίες με αιχμή την Alpha Bank (2,5%) δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης της ανοδικής τάσης.

Στα ”συν” της ημέρας πρέπει επίσης να καταλογιστεί η αφομοίωση της τάσης και από τη Περιφέρεια, με συνέπεια οι ανοδικές μετοχές να ανέλθουν στα 317, έναντι μόλις 27 πτωτικών.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στο κλείσιμο στις 2.406,8 μονάδες (2,11%), εξέλιξη που δημιουργεί κάποιες προσδοκίες ότι εάν δεν έχουμε αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών σε τίτλους όπως η Intracom (6,3%), θα επιχειρηθεί η δημιουργία βάσης στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Επειδή όμως έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών βίαιων διορθώσεων κατά το τελευταίο έτος, θα ήταν χρήσιμο να τονιστεί ότι η ρευστότητα δεν μπορεί, ακόμη, να αποτελέσει εχέγγυο ανόδου και δη να συντηρήσει αντιδράσεις όπως η σημερινή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Πραγματοποιήθηκαν 3 πακέτα της Cosmote (60.000 τεμάχια έκαστο στην τιμή των 10,14 ευρώ), ένα πακέτο της Panafon (399.289 τεμάχια στην τιμή των 5,58 ευρώ), ένα πακέτο του ΟΤΕ (134.960 τεμάχια στην τιμή των 17,16 ευρώ) και ένα πακέτο της Conection (325.000 τεμάχια στην τιμή των 2,83 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v