Δραματική μεταστροφή του κλίματος (update)

Στα γνώριμα αρνητικά μονοπάτια επανήλθε και πάλι η Σοφοκλέους, καθώς ενισχύονται οι πιέσεις και στη μετοχή της Εθνικής, η κίνηση της οποίας με την έναρξη της συνεδρίασης αποτύπωνε διαθέσεις αντίστασης στο ΧΑΑ.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δύο μετοχές καθορίζουν τις βραχυπρόθεσμες διαθέσεις και τάση. Η μεν Εθνική, επιβεβαιώνει την όποια διάθεση ”αντίστασης” εκδηλώνεται από θεσμικά και ισχυρά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια, η δεν Ιντρακόμ δικαιολογημένα συνεχίζει να αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος του προβλήματος.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εντοπιστεί επιθετικές πωλήσεις, με σκοπό να καμφθεί ο Δείκτης, εκδηλώνεται προσφορά στα 24,50 – 24,60 ευρώ που απορροφάται με βάση τα 24,48. Το θετικό για τον κλάδο σήμερα, είναι πως η Εθνική έχει τη συνδρομή των Eurobank και λιγότερο της Alpha. Ο δε FTSE 20 εμφανίζει κάποιες πρώτες ενδείξεις αντοχής με την Cosmote να επιχειρεί να διαμορφώσει τάση στα 10 ευρώ, τον ΟΤΕ στα 17, την Panafon στα 5,40 ευρώ, τη Βιοχάλκο στα 8,30 και την Coca Cola στα 15,5 ευρώ.

Λογικά κλειδί της τάσης, βεβαίως και των διαθέσεων είναι η Ιντρακόμ, στην οποία επικεντρώνεται η πίεση σε ό,τι αφορά στις μετοχές εταιριών του Ομίλου. Δύο φορές μετά τις 11:30 επιχειρήθηκε να ισχυροποιηθούν τα 8,4 ευρώ με την προσφορά να παραμένει σημαντική στο εύρος 8,42 – 8,50 ευρώ. Μετοχή που λόγω σημαντικής υποχώρησης τις τελευταίες ημέρες, μπορεί να προσφέρει ανάσα στον FTSE 20, είναι η Βιοχάλκο αλλά και η Cosmote.

Με γνώμονα την αντίδραση της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι λογικό να κινούνται και τα χαμηλότερης κεφαλαιακής επάρκειας και κεφαλαιοποίησης επενδυτικά σχήματα που προσπαθούν να δώσουν τη δική τους μάχη, όπως αυτή μέχρι στιγμής αποδίδει καρπούς στην περίπτωση των Δάϊου, Μπουτάρη, Ξιφία (Π), Κεραμεία Αλλατίνη, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και άλλων μετοχών αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v