Μόνη η τεχνική ανάλυση ”υπέρ” της Σοφοκλέους

Το γενικότερο κλίμα απαξίας, απαισιοδοξίας και πολιτικού παραλογισμού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη Σοφοκλέους, αντιπαρέρχεται η τεχνική ανάλυση, η οποία αφήνει να διαφανούν θετικά μηνύματα για την πορεία του ΧΑΑ.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνική vs λογικής. Η γενικευμένη απαισιοδοξία, η εντεινόμενη απαξία μεγεθών και λογικής φέρνει πλέον αντιμέτωπη την καθαρά τεχνική προσέγγιση της αγοράς με τον παραλογισμό που εξυφαίνεται λόγω καταγγελλόμενων πολιτικών ”εκτροπής”.

Το παρήγορο για τη Σοφοκλέους είναι πως ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή που η πλειονότητα ”κασσανδρίζει” για τα χειρότερα, υπάρχει η τεχνική προσέγγιση. Σε κάθε περίοδο, σε κάθε τάση υπάρχει το μέτρο και αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί τώρα, σήμερα, άμεσα.

Η κρίση σε πολιτικό ή και παραπολιτικό επίπεδο, κρίση. Η μερισματαπόδοση όμως, και η κεφαλαιοποίηση της Alpha την καθιστούν, μεσοπρόθεσμα, χαμηλού ρίσκου επενδυτική επιλογή.

Το τι θα συμβεί στην Ιντρακόμ το γνωρίζουν άλλοι, και εν πάση περιπτώσει ελάχιστα οι χρηματιστές, οι οποίοι όμως εκτιμούν ότι στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση – με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα υπάρχει και... αύριο- είναι ”αγοράσιμη” 100%.

Είναι προφανές... ότι βιώνουμε τον αντίλογο του Σεπτεμβρίου του 1999 με κραυγές άναρθρες και έλλειψη λογικής και μέτρου. Τεχνικά η αγορά έχει καλύψει όλα τα κενά της προηγούμενης ανόδου, ο FTSE 20 λόγω Ιντρακόμ μπορεί να υποχωρήσει μέχρι και τις 1.250 –παραπέμποντας στη στήριξη των 2.310 μονάδων για το Γενικό Δείκτη- αλλά μέχρις εκεί.

Η αγορά προσεγγίζει πλέον μακροπρόθεσμες περιοχές στήριξης, συσσώρευσης, αναστροφής και αυτές τις δυνατότητες οφείλουμε να ανιχνεύσουμε, να εντοπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε. Εκτός εάν συμβαίνει κάτι σοβαρότερο στη χώρα και οι πολιτικοί μας ταγοί δικαιολογημένα εμφανίζονται νευρικοί και με εμφανή την έλλειψη ψυχραιμίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v