Σε νέα χαμηλά το ΧΑΑ λόγω τραπεζών

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν σήμερα οι τράπεζες, παρασύροντας τον FTSE 20 σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά και το Γενικό Δείκτη. Δεν λείπουν οι πίεσεις σε Intracom, OTE και Panafon.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδείξεις αυτονόμησης, κατά το δυνατόν, ορισμένων κατηγοριών μετοχών διαγράφονται στη Σοφοκλέους, αν και τις μεγαλύτερες απώλειες αναλογικά τις παρουσιάζουν και σήμερα οι τράπεζες. Με το Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται στο εύρος 2.360 – 2.375 οι απώλειες των τραπεζών προσεγγίζουν και τις 2 ποσοστιαίες μονάδες επηρεάζοντας παράλληλα και τον FTSE 20.

Σαφώς ηπιότερες οι πιέσεις στους κλάδους βασικών μετάλλων, τροφίμων – ποτών και κλωστοϋφαντουργιών, ενώ και σήμερα εκδηλώνονται πιέσεις στη μετοχή της Intracom, αλλά και των ΟΤΕ, Panafon.

Με αυξημένες συναλλαγές κινείται σημαντικά χαμηλότερα η μετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος, η Alpha Leasing, η ΕΤΒΑ κα. Για τη μετοχή της Intracom δίνεται μάχη πέριξ των 9 ευρώ, καθώς το ενδοσυνεδριακό εύρος διακύμανσης κυμαίνεται μεταξύ 8,86 – 9,20 ευρώ.

Με την προϋπόθεση ότι στη συνέχεια θα εξασθενίσουν οι πωλήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, ειδικότερα σε τράπεζες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περιορισμού των πτωτικών τάσεων και ενδεχομένως συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διευκολύνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια αυτονόμησης και άλλων μετοχών από περισσότερες κατηγορίες και κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v