ΧΑΑ: Περιορίζονται σημαντικά οι πιέσεις (update)

Περιορίζονται σημαντικά οι πιέσεις στο ΧΑΑ στη διάρκεια του τελευταίου ημιώρου της συνεδρίασης, μετά την απορρόφηση των πιέσεων στην Intracom. Ο Γ.Δ. βρίσκεται και πάλι πάνω από τις 2.400 μονάδες, καθώς έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιέσεις στα ”βαριά χαρτιά”, ενώ 188 μετοχές κινούνται πτωτικά και 121 ανοδικά.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η διστακτικότητα που επιδεικνύουν συγκεκριμένοι παίκτες της αγοράς παραγώγων για τη βραχυπρόθεσμη τάση αποτελεί την πρώτη ουσιαστικά θετική ένδειξη.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιφυλακτικότητας αποτυπώνεται άμεσα και στο ταμπλό, καθώς έπειτα από έντονη αντιπαράθεση δυνάμεων εμφανίζονται οι πρώτες διαθέσεις εκτόνωσης της κρίσης. Το γεγονός πως, μέχρι στιγμής, δυο – τρεις άκρως διορατικοί παίκτες του ΧΠΑ διστάζουν να προχωρήσουν σε άνοιγμα νέων θέσεων ”πωλητών” σε ΣΜΕ του FTSE20 ίσως και να αποτελεί την πρώτη ”νίκη στα σημεία” αυτών που επιχειρούν τη στήριξη της αγοράς.

Η άμβλυνση των πιέσεων στις μετοχές του Ομίλου Intracom με τις Ίντραλοτ και Unibrain να αντιδρούν θετικά, σε συνδυασμό με την εξασθένιση των πωλήσεων στην Alpha σταθεροποιούν σχετικά την κατάσταση. Η μετοχή της Intracom επιβεβαίωσε πλήρως την τεχνική προσέγγισή της διαμορφώνοντας αρχικά (όπως είχε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο) ”φράγμα” στα 9,28 ευρώ με τον πήχη να τοποθετείται στη συνέχεια υψηλότερα. Βέβαια, η ρευστότητα παραμένει και θα κυριαρχεί για αρκετές μέρες, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί το σκηνικό στο ευρύτερο οικονομικό – πολιτικό πεδίο.

Κάτι τέτοιο δικαιολογεί και την επιφυλακτικότητα της πλειονότητας των επενδυτικών σχημάτων – λόμπι που μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει να ενεργοποιηθούν και πάλι στην αγορά. Μέχρι στιγμής ακολουθούν αμυντική τακτική, ενώ ενδεχομένως μέρος της στρατηγικής τους θα αποσαφηνιστεί ίσως σήμερα σε συνάντηση παραγόντων του χώρου το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v