Ρευστοποιήσεις με... μέτρο στο ΧΑΑ

Τις 2.452 μονάδες δοκίμασε η Σοφοκλέους, με τις μετοχές της Alpha και της Panafon αδύναμες. Μετοχές όπως της Εθνικής και του ΟΤΕ προσπαθούν να εξισορροπήσουν την πτωτική τάση, αλλά δεν αποκλείεται περαιτέρω διολίσθηση προς τις 2.440 μονάδες, λόγω και του αρνητικού κλίματος στην Ευρώπη.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τις μετοχές των Alpha και Panafon αδύναμες σήμερα, αλλά των Εθνικής, ΟΤΕ να εξισορροπούν την τάση, δοκιμάστηκαν (13.20) οι 2.452 μονάδες. Δεδομένου ότι ο Δείκτης δεν κατάφερε προηγουμένως να υπερβεί τις 2.461 μονάδες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί για τη συνέχεια και νέα διολίσθηση προς τις 2.443 μονάδες.

Οι συναλλαγές των περίπου 43 εκατ. ευρώ, μετά δυόμισι ώρες συνεδρίασης, είναι μεν περισσότερες των χθεσινών, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να αντιστρέψουν προς το παρόν την τάση. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί ότι συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες είναι η εκ περιτροπής ρευστοποίηση θέσεων σε συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, προσέχοντας όμως εύλογα τόσο τα επίπεδα του δείκτη όσο και των συγκεκριμένων μετοχών που πωλούνται. Κίνηση που έχει οδηγήσει στα χαμηλότερα, από αρχής έτους, επίπεδα τον τραπεζικό κλάδο και τη μετοχή της Alpha σε ”απόσταση αναπνοής” από τα ”χαμηλά” 52 εβδομάδων.

Το γεγονός ότι κάποιοι ισχυροί παίκτες πωλούν και σε αυτά τα τόσο χαμηλά επίπεδα τιμών μετοχές της Alpha, μόνο ως ενθαρρυντική ένδειξη δεν θα μπορούσε να εκληφθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v