Παρηγοριά στην... περιφέρεια

Με ικανοποιητικές συναλλαγές στα 55 εκατ. ευρώ, ελεγχόμενη πίεση στις τραπεζικές μετοχές, και ελαφρώς... ανεξέλεγκτη στον ΟΤΕ, η Σοφοκλέους κυμαίνεται στις 2.465 μονάδες. Κινητικότητα σε μετοχές με ειδησεογραφικό στόρυ.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς το... σοκ που θα μπορούσε να απεγκλωβίσει έστω και πρόσκαιρα την αγορά, θα πρέπει να αρκεστούμε στα όσα συμβαίνουν. Οι συναλλαγές στα 55 εκατ. ευρώ (14.15) θα μπορούσαν να θεωρηθούν ικανοποιητικές, η πίεση σε τραπεζοβαρείς μετοχές μέχρι στιγμής ελεγχόμενη και μόνο με τις τηλεπικοινωνίες να προβληματίζουν, ο Δείκτης κυμαίνεται πέριξ των 2.465 μονάδων.

Για μια ακόμη συνεδρίαση, η συμπεριφορά στούς δείκτες μετοχών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (MK40, Small Cap 80) κρίνεται ικανοποιητικότερη του FTSE 20, με τον τελευταίο δείκτη να αποτελεί μονιμότερα το πρόβλημα της αγοράς. Το παρήγορο είναι ότι μετοχές εταιριών που διαθέτουν ουσιαστικά επιχειρηματικά σενάρια και ειδήσεις (ΟΠΑΠ λόγω ΟΔΙΕ, ΕΥΑΘ, Κέκροπας κ.ά.) είτε επιχειρούν να αυτονομηθούν είτε τα καταφέρνουν. Ενδεικτική και η περίπτωση της Γενικής, που είτε ουσιαστικές είτε όχι, οι κυοφορούμενες εξελίξεις καταφέρνουν να συντηρούν, με χαμηλό τζίρο, τη μετοχή με θετικό πρόσημο.

Οι συναλλαγές των περίπου 75 – 80 εκατ. ευρώ, που τεχνικά είναι απαραίτητες, για να θωρηθεί ότι υπάρχει αγορά με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, μπορεί να πραγματοποιηθούν. Το δεύτερο, καθαρά τεχνικό ζητούμενο, θα ήταν το κλείσιμο του Δείκτη στο εύρος των 2.465 – 2.475 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v