Άμεση στήριξη χρειάζεται το ΧΑΑ

Στήριξη προς τις 2.480 μονάδες χρειάζεται άμεσα ο Δείκτης προκειμένου να αντιστραφεί η πτωτική τάση. Ο Δείκτης πιέζεται από μετοχές που τον στήριζαν χθες, όπως η Εμπορική, ενώ έντονη πίεση ασκείται στην Cosmote.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στήριξη στις 2.475 – 2.480 μονάδες θα χρειαστεί άμεσα ο Δείκτης προκειμένου να επιτευχθεί η αναστροφή της πτωτικής τάσης.

Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών του FTSE 20 επιτρέπει σε όσους ”βγούν” αγοραστές στη μετοχή για παράδειγμα της Alpha στα 18,4 ευρώ ή της Εθνικής να έχουν τιμή κτήσης πολύ κοντά στα χαμηλά των 52 εβδομάδων.

Εύλογα τα ερωτήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη πτώση, με εντονότερη πίεση στη μετοχή της Cosmote, που από χθες έχασε τη ”στήριξη” των 11 ευρώ. Στον αντίποδα, καλοδεχούμενη η αντίδραση του ΟΠΑΠ, Intralot, Μινέρβα, Μπουτάρης κ.ά. Πλην όμως οι συγκεκριμένοι τίτλοι δεν συμμετέχουν στη διαμόρφωση του FTSE 20, κατά συνέπεια δεν εξασφαλίζεται μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο υπαναχώρησης του FTSE 20 προς τις 1.355 μονάδες.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης πιέζεται σήμερα με τη μετοχή που κυρίως τον στήριξε χθες, δηλαδή την Εμπορική και με συναλλαγές ανάξιες αναφοράς. Είναι προφανές ότι αυτοί που επιδιώκουν να ”παίξουν” στο Δείκτη μπορούν σχετικά εύκολα να δουν τις προσπάθειές τους να ευοδώνονται, με ό,τι και εάν αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v