Γερά νεύρα απαιτεί η Σοφοκλέους

Μοιρολατρική πορεία μοιάζει να ακολουθούν οι δείκτες στη Σοφοκλέους, διολισθαίνοντας συνεχώς για μια ακόμη συνεδρίαση. Αναλυτές βλέπουν το Γ.Δ. να υποχωρεί μέχρι του σημείου που θα καλύπτει πλήρως το ”θεοποιημένο” κενό των 2.470 – 2.505 μονάδων.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με βάση τα όσα έχουν περίπου προδιαγραφεί για την αγορά θα πρέπει ο Δείκτης να διολισθήσει μέχρι του σημείου που θα καλύπτει πλήρως το ”θεοποιημένο” κενό των 2.470 – 2.505 μονάδων.

Για μία ακόμη συνεδρίαση οι έχοντες υπομονή και επιμονή να την παρακολουθούν διαπιστώνουν ότι σχεδόν ”μοιρολατρικά” οι δείκτες, κυρίως μέσω του FTSE 20, διολισθαίνουν χαμηλότερα. Δικαιώνονται βεβαίως, όσοι πριν από περίπου δύο εβδομάδες ”άνοιγαν” short θέσεις στα ΣΜΕ Φεβρουαρίου προσβλέποντας σε υποχώρηση του Δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης προς τις 1.345 – 1.350 μονάδες.

Κατά τα άλλα, η αγορά ελάχιστα δείχνει να συμμερίζεται την αισιοδοξία του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος προσέβλεπε θετικά στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε προχθές, ενώ οι πρώτες αντιδράσεις (χαρακτηριστική η σημερινή καταχώρηση του ΣΤΕΗΤ) κάθε άλλο παρά συμβάλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος στη Σοφοκλέους.

Για μία ακόμη συνεδρίαση, το... φίδι από την τρύπα καλούνται να βγάλουν οι συχνά πυκνά λοιδορούμενες ”περιφερειακές” μετοχές και τα όποια επενδυτικά σχήματα παραμένουν εντός ”πεδιάς”. Σε ό,τι αφορά τα διάφορα λόμπι δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η εκδήλωση δυσαρέσκειας, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, κάποιων ”μεγαλοσχημόνων” της αγοράς για την... δράση των κάθε λογής επενδυτικών σχημάτων. Τα αποτελέσματα της άτυπης αντιπαράθεσης και η ”λευκή απεργία” που ορισμένα σχήματα έχουν κηρύξει, είναι ορατά τόσο σε επίπεδο μετοχών όσο, κυρίως, σε επίπεδο συναλλαγών. Μόλις 18 εκατ. ευρώ αποτελούν το αντικείμενο της συναλλακτικής δραστηριότητας στην ”αναπτυγμένη” Σοφοκλέους. Οι στατιστικολόγοι απλά παρακολουθούν προσβλέποντας σε αντίδραση από την περιοχή των 2.470 και κατά πάσα πιθανότητα μετά την όγδοη κατά σειρά πτωτική συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v