Πτώση ένεκα τραπεζών στο ΧΑΑ

Οι νέες πιέσεις που δέχθηκαν οι τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης, με επίκεντρο για πολλοστή φορά τις τράπεζες, οδήγησαν και σήμερα χαμηλότερα την αγορά, ενώ σημάδια αντίστασης εμφανίζονται σε μετοχές της περιφέρειας.

Συνεχίστηκε και σήμερα η διολίσθηση του Γενικού Δείκτη τιμών στο ΧΑΑ, καθώς οι νέες πιέσεις που δέχθηκαν οι τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης, με επίκεντρο για πολλοστή φορά τις τράπεζες (-0,87%), οδήγησαν χαμηλότερα την αγορά, επηρεάζοντας και την τάση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σε αντίθεση, η τεχνική εικόνα αρκετών τίτλων της Περιφέρειας υπήρξε σαφώς πιο ικανοποιητική, αφού περίπου 114 τίτλοι αντέδρασαν, κλείνοντας με κέρδη, χωρίς όμως η συμπεριφορά αυτή να αποτελεί προιόν εισροών κεφαλαίων, καθότι η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε κάτω από τα 100 εκ. ευρώ (81,5 εκ.).

Ουσιαστική διαφοροποίηση δεν υπάρχει βραχυπρόθεσμα στη συμπεριφορά της αγοράς, με χρηματιστηριακούς αναλυτές αλλά και traders να περιμένουν ωστόσο μερική ανάκαμψη των τίτλων της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης προς το τέλος της εβδομάδας, απόρροια των ”ελκυστικών” αποτιμήσεων που εμφανίζουν και δη τις δυνατότητες αντίδρασης που τις διέπει, με βάση πάντα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

Παρά ταύτα, η τάση της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει σαφώς πτωτική, και το ότι ο Γενικός Δείκτης ”κάθισε” στις 2.502,4 μονάδες (-0,35%) δεν συνεπάγεται και την ύπαρξη στήριξης στις 2.500, επίπεδο το οποίο, απόρροια της χαμηλής ρευστότητας, δύναται να διασπαστεί πτωτικά εάν και εφόσον οι Αμερικανικές αγορές κινηθούν σε αρνητικό έδαφος απόψε, όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι στιγμής.

Τα ”θετικά” νέα εντοπίζονται στη κίνηση της αγοράς παραγώγων (ΧΠΑ), καθώς τα συμβόλαια υπερβαίνουν τις 6.000 στο FTSE-20, με την εμφάνιση μικρών υπερτιμήσεων στα δύο πιο ρευστά ΣΜΕ (λήξης Φεβρουαρίου και Μαρτίου), υπερτίμηση που εάν περάσει στην υποκείμενη αγορά, θα συμβάλλει στην επιβεβαίωση όσων κάνουν λόγο για δυνατότητα αντίδρασης από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v