Προβληματίζει η έλλειψη ενδιαφέροντος

Τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα του τζίρου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση σε συνδυασμό με την αδράνεια του επενδυτικού κοινού, συνιστούν στοιχεία προβληματισμού για τη σημερινή συνεδρίαση, όπου δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι πτωτικές τάσεις.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί παρέμεναν τουλάχιστον στις πρώτες πρωινές τους θέσεις οι παίκτες του ΧΠΑ, καθώς τα συμβόλαια μηνός Φεβρουαρίου λήγουν την ερχόμενη Παρασκευή. Για τον μεν FTSE 20, που έκλεισε χθες στις 1.366 μονάδες θεωρείται πιθανή περαιτέρω διολίσθηση μέχρι την περιοχή των 1.348 – 1.352 μονάδων.

Για τον FTSE 40 που χθες παρουσίασε διπλάσιο ποσοστό υποχώρησης από τον 20άρη, με κλείσιμο στις 275,48 επικρατεί εκτίμηση πως μπορεί να αντιδράσει προς τις 280 μονάδες. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν σε δείγμα θέσεων που λήφθηκε σήμερα το πρωί και πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, (2.511,18 μονάδες) η αδιαφορία των αγοραστών (καθαρός τζίρος χθες 61 εκατ. ευρώ ή περίπου 21 δισ. δρχ.) δεν αποκλείεται να οδηγήσει την αγορά προς την περιοχή των 2.497,79 μονάδων, όπου και είχε διαμορφωθεί το ενδοσυνεδριακά ”χαμηλό” της 17/1.

Μετοχές κλειδιά για σήμερα, η Εθνική που με την Εμπορική παρουσίασε την καλύτερη, τεχνικά, εικόνα από τους τραπεζικούς τίτλους χθες, ο ΟΤΕ που αν και με μικρότερη προσφορά από την Παρασκευή, πιέστηκε χθες χαμηλότερα από τα 17,6 ευρώ (6.000 δρχ.).

Σε ότι αφορά τους κύκλους που κατά καιρούς συνηθίζουν να συνδέουν την καχεξία της Σοφοκλέους με τη συμπεριφορά των διεθνών αγορών, οι τεχνικές αντιδράσεις του DOW και της Ευρώπης τους αποστερούν από ένα ακόμη άλλοθι. Αλλού είναι τα προβλήματα, και η αδυναμία επίλυσης ο κύριος υπαίτιος του κλίματος απαξίας που διατρέχει την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v