Πιέσεις στο ΧΑΑ με επίκεντρο τον ΟΤΕ

Οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης με αιχμή τον ΟΤΕ, αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στο ΧΑΑ, με το Γενικό Δείκτη να πιέζεται προς τη χαμηλότερη τιμή της βάσης στήριξης που είναι οι 2.525 μονάδες.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ταλαιπωρίας συνέχεια στη Σοφοκλέους, καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις σε επιλεγμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης με αιχμή σήμερα τον ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης πιέζεται προς την χαμηλότερη τιμή βάσης στήριξης στις 2.525 μονάδες, τάση που αρχίζει να θέτει εν αμφιβόλω τη μεσοπρόθεσμη ανοδική φορά της αγοράς.

Από την ολοκλήρωση ή όχι σήμερα της εντολής πώλησης στη μετοχή του ΟΤΕ θα εξαρτηθεί αν ο δείκτης θα κινηθεί ακόμη χαμηλότερα ίσως και μέχρι τις 2.470 μονάδες, περιοχή όπου έχει διαμορφωθεί από τις πρώτες συνεδριάσεις Νοεμβρίου, ένα ”κενό”.

Κατά τα άλλα το όποιο βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον επικεντρώνεται και πάλι σε μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ενώ ενθαρρυντική ένδειξη θεωρείται η άμβλυνση των πιέσεων στις μετοχές των Εθνικής και Alpha.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v