Επιχείρηση... αυτονόμησης στο ΧΑΑ

Mε το δείκτη χαμηλότερα (2.551,9 μονάδες), αλλά περισσότερες μετοχές να αυτονομούνται ή να επιχειρούν να απεγκλωβιστούν του... τραπεζικού βρόγχου, έκλεισε η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Κινητικότητα σε κατασκευές και ακτοπλοία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Mε το δείκτη χαμηλότερα, αλλά περισσότερες μετοχές να αυτονομούνται ή να επιχειρούν να απεγκλωβιστούν του... τραπεζικού βρόγχου, έκλεισε η συνεδρίαση, με το Γενικό Δείκτη στις 2.551,9 μονάδες.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, στα 93 εκατ. ευρώ, προσεχτικές και σήμερα οι ρευστοποιήσεις σε τραπεζικούς τίτλους, με την Εθνική χαμηλότερα, στα 25,8 ευρώ, και τον κλάδο μειωμένο κατά –0,64.

Στα ενθαρρυντικά της συνεδρίασης, η αναστροφή της τάσης στον κατασκευαστικό κλάδο (0,9%), η ανθεκτικότητα που επέδειξε η μεσαία κεφαλαιοποίηση (-0,12%) έναντι του FTSE-20 (-0,46), αλλά κυρίως οι τοποθετήσεις συγκεκριμένων θεσμικών σε μετοχές εταιριών μεσαίας κατηγορίας, με ικανοποιητικά όμως οικονομικά μεγέθη.

Κινητικότητα παρουσιάζει και σήμερα ο κλάδος των ακτοπλοϊκών, με την άνοδο των ΕΠΑΤΤ και Στρίντζη να ενισχύουν τη φημολογία που συντηρούσε τις αυξημένες συναλλαγές στις Μινωικές, ενώ αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου της πληροφορικής.

Τεχνικά η αγορά δεν χάνει την ανοδική της φορά, καθώς, πλην του τραπεζικού, η πλειονότητα των μερικών δεικτών διατηρεί, ασθενή έστω, θετική τάση. Είναι προφανές πως η ταλαιπωρία των τραπεζών θα συνεχισθεί με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι θέσεις μετοχών εταιριών από άλλες κατηγορίες. Τάση που δεν φαίνεται να... στεναχωρεί ιδιαίτερα κυρίως τους βραχυπρόθεσμους παίχτες, και ειδικότερα όσου δηλώνουν... ζηλωτές της περιφέρειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v